Партньор на Проватон
 Румънците се завръщат ударно по Черноморието ни

Румънците се завръщат ударно по Черноморието ни

Сподели в

Броени дни след отпадането на ограниченията у нас за влизане на румънски граждани, наплив от туристи по Черноморието ни. Летовници от северната ни съседка започнаха да пълнят хотелите и бяха празнично посрещнати, съобщава БНТ.

Часове, след като станало ясно, че България премахва задължителните PCR тестове за румънските граждани, завалели резервациите в този хотел в Слънчев бряг.

“От 92-ра година съм в този бранш. Такъв бум за няколко часа, за записвания на туристи аз не съм виждал. Преди това имахме записани 300 човека, които отказаха, казаха, че няма да дойдат щом ще плащат по 80 евро за PCR тест за два дни. И когато направиха това на 27-ми май, в рамките на четири часа всичките тези хора потвърдиха. Направихме и още около 250-300 резервации, които станаха факт, точно от същия ден хората започнаха да пристигат”, разкри Венелин Ташев, хотелиер.

Въпреки отпадането на PCR теста, някои от румънците не били разбрали и се тествали за COVID, преди да дойдат на почивката си в България.

“Ние трябваше да си направим задължителния лабораторен тест и едва след това хората на границата ни казаха, че от петък не е задължително. Това ми е първото посещение тук, но не се страхувам. Харесвам времето, харесвам хората, това беше важна промяна за мен и съм много доволен”, споделя Калин Александро, туристи от Румъния.

“Ще отида до плажа, харесвам партитата около басейна. Аз съм ваксинирана и не се притеснявам. Влязох в България само с личните си документи”, каза Александра Мари, турист от Румъния.

Междувременно продължава и ваксинацията на туристическия бранш в Слънчев бряг.

А хотелиерите настояват да паднат COVID рестрикциите и за другите държави в Европа, на които бранша разчита за спасяване на летния сезон.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *