Партньор на Проватон
 Нови ли са новите “местни” кандидати за власт?

Нови ли са новите “местни” кандидати за власт?

Сподели в

Има-няма остават 8 дни до регистрация на листите за Варна. Случващото се в държавата от служебния кабинет и нагласите на обществото накараха някой лидери да си подадат ръка, колкото и да не им се иска.

Но да видим кой накъде го духа вятъра, засега?

Патриотите се обединиха в Български патриоти и „враговете“ Каракачанов и Марешки си стиснаха ръцете в „полза роду“. За Варна взели решение водач на листат им да е човек на Марешки, но от …София. Така всъщност патриотите правят две фундаментални грешки.

Първо: варненци им е писнало да им налагат парашутисти и второ: къде остава Иван Иванов, който винаги си вади около 5 хил. гласа и на последните избори спомогна те да имат резултат по-голям от този на ДПС! Но така са си решили.

БСП пък решили да не разместват листата си. Разликата е, че Корнелия Нинова е водач. Да Ви припомним, че Борислав Гуцанов си „късаше ризата“ да и обещава как на 4 април ще вкара четири депутата и около 40 хил. гласа, но остана само с двама, като втория е бившия кмет на Провадия Филчо Филев, обявен от ГРЕБ за „най-компрометирания“ кмет в областта. В спорта има правило, че загубил отбор си сменя играчите, но явно БСП Варна са доволни от резултата си.

ГЕРБ подновявали изцяло листата си. „Кардинална смяна на поколенията“ – така го нарече един от кандидатите на 4 април, който бил убеден, че няма да го огрее при реденето на сегашната листа. Само, че на някой не им се нравело, че 20 годишни ще ги сменят, че даже и ще ги командват. Борисов може би малко изпусна момента с „профилактиката“, която обяви на миналогодишния им конгрес и се очаквало лек спад в доверието в морския град.

Татяна Дончева явно си харесва Варна и отново ще е водач на „Изправи се! Мутри вън!“, където не се очаква особена промяна в гласовете от предния път.

Псевдо патриота Генадий Атанасов утре щял да реди листата на ПП СВОБОДА, но се заигравал и с ВМРО и с Българско лято с областен координатор и най-вероятно водач Кристиян Богоев, който пък е близък на човека, който изгони Божков в Дубай – Пеевски.

И така де.

Та значи Генадий Атанасов излиза, че ще реди листите на ПП СВОБОДА, на Българско лято и сигурно близкия до него бизнесмен от Суворово Николай Роев отново ще е в листат на ВМРО. Но естествено нямат шанс!

Слави Трифонов явно този път няма да е водач, но отново сигурно ще е някой от София. Там интересното е, че и Кирил Симеонов няма да е пети, а даже май няма и да е в листата въобще. Щяло да има стари лица, които са се разочаровали от предния път, но завърнати и поставени на предни позиции. А още по-интересното тук, че на национално ниво Тодор Йорданов и Виктория Василева щели да бъдат изтеглени крачка назад, заради пиперливия език на Йорданов и някакви снимки на Василева. Но ще продължат да са си фактори. Във Варна очакванията са да си вдигнат резултата от 38 хил. гласа и да са първа сила.  

ДА България вдигат резултат с малко и сигурно няма да имат големи променни.

Всеки ден обещава да е много интересно с кандидатите за власт. Разликата е, че вече улицата им показа своята сила, и че не се ли грижат за НАРОДА много лесно ще бъдат свалени.

Докато се получи…

Димитръ Димитров, ПРОВАТОН

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *