Партньор на Проватон
 Щури забавления за малчуганите във Варна на 1 юни

Щури забавления за малчуганите във Варна на 1 юни

Сподели в

По случай 1 юни – Международния ден на детето, в навечерието на празника Община Варна подарява на най-малките си граждани детска шоу-програма “Весели небивалици“, представена от актьорите на театър “Пан“, съобщават от дирекция “Образование и младежки дейности“. Децата ще бъдат зарадвани с игри, песни, танци, фокуси, викторини и томбола с награди, както и с още много изненади и подаръци. Събитието ще се проведе на 28 май от 10,30 часа на входа на Морската градина.

Куклената постановка “Да се хванем за ръце” на театрална трупа “Трик-трак” към Общински детски комплекс ще бъде изпълнена на 29 май от 11 ч. на сцена “Раковина” в Морската градина. След това ще бъдат наградени лауреатите на националния конкурс “ПриказкиТЕ”.

В празничния ден – 1 юни – децата могат да посетят Народна астрономическа обсерватория и планетариум “Николай Коперник“, който е подготвил прожекция “Космическо пътешествие” от  10:00 до 11:00 часа и разглеждане на постоянната изложба. Програмата в НАОП ще продължи с Аерокосмическа работилница от 11:00 до 12:00 часа, където най-малките участници ще оцветяват космически оцветинки и ще рисуват, а по-големите ще сглобяват модели и макети. При ясно време е предвидено наблюдение на Слънцето със слънчев телескоп от 12:00 до 12:30 часа.

Кариерните консултанти от Център за кариерно ориентиране – Варна ще гостуват на учениците от СУ “Васил Левски“ в град Вълчи дол на 1 юни. Те са подготвили за учениците от прогимназиален етап интересни занимания, които ще ги насърчат и подготвят за бъдеща професионална реализация. Дейностите са организирани по проект “Подкрепа за успех“.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *