Партньор на Проватон
 Разкриват над 100 нови работни места във Варненско по програма за заетост

Разкриват над 100 нови работни места във Варненско по програма за заетост

Сподели в

Регионалната програма за заетост за Област Варна, разработена в изпълнение на чл. 31 от Закона за насърчаване на заетостта стартира на 01.06.2021 г. Тя е ефективен инструмент на политиката по заетостта, като повишава предлагането на работни места и дава шанс за интеграция на уязвимите групи.

Законът за насърчаване на заетостта предвижда реализиране на една Регионална програма за всяка административна област, изготвена на база предложения от областна и общинските администрации. Ще се финансират дейности насочени към следните целеви групи: безработни младежи до 29 г., с подгрупа до 25 г. младежи, които нито се обучават, нито са заети; безработни над 50-годишна възраст; безработни лица с ниска или с нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, в т.ч. безработни с ниско образование (включително от ромски произход); хора с увреждания; продължително безработни лица; лица извън работната сила, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица.

Основна цел на Регионалната програма за заетост и обучение на област Варна през 2020г. ще бъде повишаване на заетостта, намаляване на безработицата чрез разкриване на работни места за безработни лица от неравностойните групи на пазара на труда. В регионалната програма на област Варна през 2021г. се предвижда да бъдат разкрити общо 108 работни места, от тях 43 работни места на пълен работен ден и 65 работни места на непълно работно време. За реализацията на регионалната програма са одобрени 377 778 лв., които са осигурени от Държавния бюджет.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *