Партньор на Проватон
 Първи международен образователен форум за иновациите в науката ще се проведе във Варна

Първи международен образователен форум за иновациите в науката ще се проведе във Варна

Сподели в

Община Варна организира Първи международен образователен онлайн форум “Дигитализация и иновации в образованието и науката“.

Събитието ще се проведе дистанционно в периода  08.06-10.06.2021 г. Форумът е част от каузата Варна – Град на Знанието, обясниха от дирекция “Образование и младежки дейности”.

По време на срещите ще бъдат представени различни иновативни образователни практики у нас и по света, по следните теми: “Иновативни техники в обучението по информационни технологии. Дигитална организация на учебния процес“, “Иновативни модели за партньорство и образование“, “Модернизация на висшето образование“;  “Предизвикателства при управлението и контрола на процесите в образователната институция в дигитална среда“, “Обучението в STEM/STE(A)M среда“, “Дигитализация и предизвикателства пред професионалното образование“;  “Организация на обучението STEM в предучилищна възраст-методи, средства, резултати. Иновации“, “Място на дистанционното обучение в предучилищна възраст. Форми и методи на работа. Сътрудничество с родителите“, “Дигитализация на управленските процеси в детската градина. Практики“.

До момента са регистрирани участници от Варна, София, Пловдив, Кърджали, Шумен, Стара Загора, Русе, Габрово, Враца, Женева (Швейцария), Санкт-Петербург (Руска федерация), Брюксел (Белгия), Терни (Италия), Пярну (Естония), Честухова (Полша) и др. Повече информация за събитието може да бъде намерена на в сайта на фрума: edfor.varna.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *