Партньор на Проватон
 Драстичен спад на заболелите с коронавирус във Варна и областта

Драстичен спад на заболелите с коронавирус във Варна и областта

Сподели в

За 14 дневен период към дата 26-ти май за област Варна коефициентът на заболеваемост от COVID-19 вече е паднал до 93 на 100 000 население. Това съобщи на брифинг директорът на Регионалната здравна инспекция в морския град д-р Дочка Михайлова.

Срещата бе проведена заедно с новият областен управител на Варна Марио Смърков.

Стана ясно, че общият брой на хората, които са били диагностицирани с COVID-19 за изминалата седмица е 165, а за днес те са 26. Починалите за периода са 17,  като за последното денонощие няма регистрирани починали от коронавирус.

През изминалата седмица има две медицински лица, които са дали положителен резултат за коронавирус, допълни директорът на РЗИ – Варна.

Д-р Дочка Михайлова каза още, че към 9.00 часа днес в лечебните заведения за болнична помощ на територията на Варненска област има общо 168 свободни легла за лечение на COVID-19, от които 4 са за деца, от общо разкрити 310 легла.

1238 лица са получили за периода медицинска помощ, а едва 87 от тях са били положителни за коронавирус.

През изминалата седмица на територията на област Варна отново има карантинирани деца и персонал от групи в детски градини и училищни паралелки, заради заболели от COVID-19, каза още днес д-р Михайлова. Тя посочи, че по една група е  карантинирана в градините “Детство мое“ в община Аксаково и  41-ва детска градина във Варна. Две групи са карантинирани и в детската градина в село Попович, община Бяла.

Д-р Михайлова допълни, че учениците от 11 в клас в Хуманитарната гимназия и 7 а клас от училище “Захари Стоянов“ също са поставени под карантина, заради заболели от коронавирус.

По отношение на имунизационната кампания д-р Дочка Михайлова заяви, че към момента вече има поставени 82 392 дози ваксини от различни видове.

“Ваксинираните с втора доза или приключили вече имунизационния процес са 33 325 човека. Що се отнася до туристическия бранш – 270 са имунизираните. Няма голям интерес към момента към ваксиниране“, каза още директорът на РЗИ – Варна.

Д-р Михайлова припомни, че кабинетът за имунизация срещу COVID-19 в РЗИ – Варна работи всеки ден, включително събота и неделя.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *