Партньор на Проватон
 13 знака, че сте в едностранна връзка

13 знака, че сте в едностранна връзка

Сподели в

Има различни любовни връзки. В някои единият партньор се чувства сам, въпреки че има половинка. Такива връзки се наричат едностранни. Дали вие се намирате в такива взаимоотношения, вижте 13 признака.

1. Той/тя не е до вас, докато вие винаги сте на разположение при нужда.

2. Вие сте единствената страна, която влага усилия във връзката, като близост, интимност, чувства.

3. Несигурни сте и се чувствате сякаш не сте достатъчни. С течение на времето може би сте започнали да поставяте под въпрос стойността си и вярвате, че вашите нужди не са достатъчно важни, за да бъдат задоволени.

4. Извинявате го/я за поведението му/ѝ. Да, партньорът ви винаги има лош ден, често оправдавате настроенията му, действията, отсъствието от важни за вас мигове.

5. Когато мислите за половинката си, изпитвате повече негативни, отколкото положителни емоции.

6. Винаги вие сте тази страна, която се извинява. В едностранна връзка, обикновено единият партньор е прекалено съпричастен да разглежда своите емоции и нужди, докато другият е прекалено апатичен и безразличен към преживяванията му.

7. Чувствате се неспокойни, когато трябва да обсъдите нещо важно, а разговорите ви са по-скоро повърхностни.

8. Никога не сте сигурни как се чувства партньорът ви, защото нямате стойностна комуникация. Така отхвърляте собствените си чувства в полза на мисленето за това какво изпитва той.

9. Обсъждате личните си проблеми повече с приятели, отколкото с партньора си.

10. Още един знак, че се намирате в едностранна връзка е разминаването ви с партньора по отношение на приоритетите за връзката и бъдещето ѝ.

11. Връзката ви е в застой. Едностранните взаимоотношения обикновено са в застой и за двете страни, тъй като няма фокус върху развитието ѝ. Връзката обикновено се характеризира с приспособяване и поддържане на мира. Избягва се дискомфортът от воденето на важни разговори, които водят до промяна.

12. Партньорът ви не подкрепя вашите мечти и стремежи извън връзката, без значение дали се отнася за работа, хоби и т. н.

13. Не си позволявате да бъдете уязвими, защото усещате, че няма да получите така необходимата ви подкрепа от любимия човек.

Снимка: iStock

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *