Партньор на Проватон
 Електронният прием на първокласници във Варна започва на 1 юни

Електронният прием на първокласници във Варна започва на 1 юни

Сподели в

Електронната платформа за прием на първокласници в общинските училища във Варна за учебната 2021/2022 година ще бъде активна от 10 ч. на 01.06.2021 г., съобщават от дирекция “Образование и  младежки дейности“ към Община Варна.

За предстоящата учебна година в 37-те общински училища са обявени общо 2949 свободни места. В заявлението родителите подреждат в поредност от 1 до 10 желаните училища. Системата класира по ред на желанието, като за всяко училище с предимство са децата с адрес в района на училището. Срокът за кандидатстване, в който могат да се регистрират/редактират/анулират заявления за прием, е 23:59 ч. на 07.06.2021 г. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 10 юни до 17 ч.

На електронната платформа са публикувани Система от правила за електронен прием в първи клас в общинските училища на територията на община Варна (в рубриката Наредби), График на дейностите за прием в първи клас, информация за общинските училища с прием в първи клас, разпределени по административни райони, информация за адресите, включени в прилежащия район на всяко училище (рубриката Райони) и за обявените от училището свободни места, както и други касаещи приема уточнения. По възникнали въпроси или неясноти родителите може да се свързват с експерти от общинската дирекция “Образование и младежки дейности“ на тел. 052/ 820 267 и 052/ 820 187.

Електронната система е на адрес: https://school.uslugi.io/

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *