Партньор на Проватон
 Корнелия Нинова водач на листата на БСП във Варна. Филчо Филев пети! Борислав Гуцанов и Десислав Тасков на избираеми позиции?!

Корнелия Нинова водач на листата на БСП във Варна. Филчо Филев пети! Борислав Гуцанов и Десислав Тасков на избираеми позиции?!

Сподели в

Корнелия Нинова водач на листата на БСП във Варна. Филчо Филев пети – да има стимул за преференции! Борислав Гуцанов и Десислав Тасков на избираеми позиции?!

Корнелия Нинова ще бъде водач на кандидат-депутатската листа на “БСП за България” във Варна, стана ясно на заседанието на Националния съвет на БСП.

Борислав Гуцанов, лидер на БСП-Варна и Десислав Тасков, бивш председател на БСП-“Аксаково”, който подаде оставка и си направи отвод от листата на “БСП за България” след загубата на кметския вот в Слънчево, ще бъдат на втората и третата позиция, сочени за избираеми.

Бившият кмет на Провадия Филчо Филев, който при откриването на кампанията на ГЕРБ областния й координатор го нарече “най-компрометирания” в областта, ще е пети, според запознати.

Лидерката като цяло не била доволна от резултата на варненската листа като цяло и най-вече от Гуцанов – защото и` обеща четири мандата, и от Филчо Филев, защото същия пое ангажимент за 1500 преференции, а показа 430! Точно и поради тази причина обмисляла вариант да го постави пети за да има стимул да работи за преференции.

Националният съвет реши членове на Изпълнителното бюро да не са водачи на листи, единствено председателят на БСП Корнелия Нинова и заместник-председателят Кристиан Вигенин като членове на Бюрото ще са водачи на листи.

Гуцанов остава член на ИБ.

Корнелия Нинова беше смятана за фаворит за водач на листата на “БСП за България” на предишните парламентарни избори, но лидерката реши да посочи Борислав Гуцанов за водач.

С лидера на БСП начело на листата “БСП за България” ще се опита да повиши вота в морската столица и да вземе три мандати.

Корнелия Нинова вероятно по традиция ще стане депутат като водач на листа от София.

Така всъщност Борислав Гуцанов и Десислав Тасков ще са народни пердставители, както най-вероятно “БСП за България” ще има отново два мандата.

А Филчо Филев този път ще остане РЕЗЕРВА!

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *