Партньор на Проватон
 Без работа по пижама, моля!

Без работа по пижама, моля!

Сподели в

След затварянето по коледните и новогодишните празници, а сега и в капана на снежна буря и рекордно ниски температури, голяма част от населението на Европа се върна към работата от разстояние. Без риск от заразяване, без пътувания, без загуба на време в задръствания… но изброеното дотук не винаги може да се възприеме като предимство. Според New Technology Work and Employment, хората, които работят от вкъщи, са по-склонни да страдат от психологически проблеми. Изоставянето на някои навици може да отключи или влоши проблеми с депресията и тревожността. И най-видното от всички тях е, че може да не свалите пижамата си цял ден. Д-р Мариса Наваро, автор на “Зъбни колела. Малки промени за големи промени”, гарантира, че обличането е синоним на това да се чувствате добре и да работите по-добре, пише elcondicional.es.

Може да нямате собствено пространство за работа, може да не успеете да се изолирате от шума, прекъсванията от деца или домакинската работа, но винаги можете да направите “малък жест”: свалете пижамата си и се облечете така, сякаш отивате на работа.

“Не можете да си представите броя на хората, които свързват работата от разстояние с напускането, с работата по пижама или по домашни дрехи вкъщи, като се обличат, само ако трябва да проведат видеоконференция. Ако спрете да се грижите ежедневно за облеклото си, в крайна сметка създавате навик, едно нежелание, който в крайна сметка замърсява други области от живота ви”, обяснява д-р Мариса Наваро пред Обсерваторията по човешки ресурси.

Според нея, облеклото влияе върху настроението и самочувствието ви. По думите на Наваро, работното ви облекло ви поставя в различно състояние на духа, помага да се концентрирате по-добре.

“Облеклото има пряка връзка между външния ни образ и вътрешното ни възприятие, но също така влияе върху това как другите се отнасят към нас. По време на работа, с нашето облекло можем да отразим сигурността или уважението на хората около нас. У дома обаче можете да направите следния трик: свалете пижамата си!

Източник: elcondicional.es

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *