Партньор на Проватон
 Фестивал на цветята до 30 май в Морската градина във Варна (снимки)

Фестивал на цветята до 30 май в Морската градина във Варна (снимки)

Сподели в

Фестивалът на цветята “Флора Варна” започна на 21 май и ще продължи до 30 май в Морската градина в района между Морското казино и сцена “Раковина”.

Като част от непрекъснатия стремеж Варна да се развива и по повод скорошното отбелязване на Варна като морски курорт инициаторите на арт фестивал “Сръчко” са решили да зарадват гражданите и гостите на града с нещо свежо и красиво.

“В действителност в забързаното ни ежедневие всички сме обградени главно от тонове бетон и неосъзнато приемаме сивотата за нещо нормално. Откакто човекът е опознал цветята, те са станали символ на красотата, любовта и мъдростта и където има цветя – има и светлина! С този фестивал на цветята и на ръчно изработените изделия под формата на цветя”, споделят организаторите на фестивала.

Те канят всички, които имат възможност и желание, да посетят фестивал, да се насладят и пренесат красотата и светлината в своите домове.

“Ние сме просто група хора, които искат да пречупят стереотипа на днешното ежедневие и да превърнат своя свят и този на децата ни в едно по-цветно и приказно място”, допълват още организаторите.

Фестивалът “Флора Варна” е насочен към широк кръг публика – независимо от възрастта и пола. От любители и аматьори, до професионални флористи, градинари, билкари, медари и други.

Идеята на фестивала е жителите и гостите на град Варна да се запознаят с всевъзможни разновидности на растителното царство. Това, според нас, ще спомогне повече хора да търсят цветя, които да отглеждат в своите домове, дворове, вили и пр., както и за няколко дни във Варна да се образува цветна градина.

Сн.: Флора Варна

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *