Партньор на Проватон
 Петър Манчев е новият областен управител на Варна

Петър Манчев е новият областен управител на Варна

Сподели в

Служебният кабинет назначи за временно изпълняващ длъжността областен управител Петър Манчев, досегашен заместник-областен управител на Варненска област.

Петър Манчев е бил директор на дирекция “Управление на собствеността” в община Варна от 2013 до 2017г, а от от 2007 до 2013г. е бил ръководител “Вътрешно фирмен контрол” в “Гранд хотел Варна”.

Според източници от община Варна той е близък с кмета на Варна Иван Портних, който му е бил съученик във Френската гимназия в София и шеф в “Гранд хотел Варна”.

Петър Манчев сменя Стоян Пасев, който също беше от кръга на кмета, като областен управител. Така ГЕРБ остава на власт в областта.

Сайтът “Афера” преди дни написа, че Светлан Златев е номинация за областен управител на Варна, но се оказва натиск от Борисав Гуцанов за Тодор Йотов, бивш областен управител от кръга на Мая Манолова, и адмирал Петър Петров.

Докато течеше тази битка се вклини лобито на кмета на Варна Иван Портних и Петър Манчев е назначен за ВРИД областен управител.

Според “Афера” битката продължава и президентът Румен Радев трябва да се намеси по казуса с областния управител на Варна и да спре лобистките акции при премиера Стефан Янев.

bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *