Партньор на Проватон
 Социално слаби варненци ще получават безплатно топъл обяд до края на септември

Социално слаби варненци ще получават безплатно топъл обяд до края на септември

Сподели в

Право да кандидатстват имат многочленни семейства, лица с доходи под линията на бедност, както и хора в затруднено положение поради възрастта си или някакво увреждане

Срокът на изпълнение на проекта „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“ се удължава до края на месец септември, съобщават от дирекция „Социални дейности“ към Община Варна.

От услугата могат да се възползват 300 лица, които са в затруднение да си осигурят сами прехраната си. Право да кандидатстват имат многочленни семейства, лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност, хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка и такива, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията, лица поставени под карантина, както и лица обект на социално подпомагане. За всички тях ще бъде осигурен топъл обяд по домовете в работни дни. Храната се приготвя при спазване на санитарно-хигиенните изисквания и необходимите противоепидемични мерки.

Проектът се финансира от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020 в резултат от инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от кризата от COVID-19 чрез механизма REACT_EU.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *