Партньор на Проватон
 5 важни стъпки за изграждане на любовна комуникация

5 важни стъпки за изграждане на любовна комуникация

Сподели в

Повечето любовни връзки си приличат в началото. Двама влюбени – всичко е прекрасно, понякога има малки спорове, но всичко е наред. Това, за което забравяме още в началото на взаимоотношенията е как да изградим добра комуникация с любимия човек. Защото ако искаме да продължим дългосрочно с него, тя ще ни бъде необходима. Кои са 5-те важни стъпки за изграждане на ефективна любовна комуникация?

Бъдете открити за вашите желания

Добрата и ефективна комуникация включва това да можем да си позволим да бъдем открити един към друг. Да бъдем честни относно своите нужди, да чуваме другия. Защото жените често се оплакват, че партньорите им не желаят да разговарят. Всъщност, дамите имат нужда да бъдат изслушвани. Покажете че това е важно за вас.

Създайте безопасност в комуникацията

Добрата комуникация във връзката изисква безопасна среда за споделяне. Липсата на комуникация често е признак на страх. Също така не използвайте думите на другия срещу него, за да го нараните. Ако не можете да създадете благоприятна среда за комуникация, в която да достигнете разбиране един с друг, посъветвайте се със специалист по връзки.

Прегърнете различията си

Мъжете и жените се различават дори в начина на комуникация. Стилът им на общуване е различен, техните нужди също. Жените жадуват за съпричастност, мъжете – за уважение. Жените могат да поддържат зрителен контакт по време на общуване, докато за мъжете понякога е по-лесно да говорят, докато вършат някаква работа, което пък невинаги се приема добре от партньорката им. Дамите понякога говорят с недомлъвки и смятат, че партньорите им ще ги разберат, а се получава точно обратното.

Задавайте отворени въпроси

Те са важни за добрата комуникация във връзката и показват интерес, загриженост към другия. Ето примери – „Добре ли си?“, „Как мина служебната среща?“, „Как ти се струва идеята да отидем на кино, да си пуснем филм, да се разходим из природата и т. н.?“, „Струваш ми се напрегнат, искаш ли да поговорим?“.

Точното време е ключово

Ако има сериозни теми, които трябва да обсъдите, не го правете, когато и двамата сте уморени, когато има други хора край вас. Комуникацията е успешна, когато партньорите се настроят тя да бъде такава. Затова времето е ключово.

Снимка: iStock

: https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *