Партньор на Проватон
 Клуб “Отворено общество” – Варна ще връчи годишните си награди

Клуб “Отворено общество” – Варна ще връчи годишните си награди

Сподели в

На 18 май 2021, от 18,00 часа в зала 1 на ФКЦ клуб „Отворено общество“ – Варна ще проведе церемонията за връчване на Годишните награди на клуба, които се присъждат за значими постижения в сферите на социалния и обществен живот.

“За 29-ти път ще празнуваме заедно успехите на хората, които ни карат да се гордеем, че сме варненци! И да им благодарим!”, казват от Отворено общество.

В началото на церемонията ще бъдат поздравени някои от миналогодишните носители на награди. С малко закъснение, но с много благодарност ще бъде почетена работата на носителите на наградата „За граждански принос в областта на образованието“ за 2020 година – екипа на Детския и средношколски комплекс на РБ „П.Славейков“, който възпитава четящи поколения, творци, мечтатели, учи ги да откриват в книгите съкровища и да променят бъдещето си.

За да изразим благодарност към тези, които в условията на пандемия водиха и водят всекидневна битка за живота на пациентите, на сцената ще видим и носителите на миналогодишната награда „За принос в областта на здравеопазването и медицината“- доц. д-р Диана Радкова – ръководител на втора Клиника Инфекциозни болести, към МБАЛ „Св. Марина” – Варна, както и екипа медицински сестри от Клиниката по инфекциозни болести.

Миналогодишният носител на наградата „За принос в областта на културата на град Варна“ – актьорът Свилен Стоянов от ДТ „Ст. Бъчваров“ също ще получи заслужени аплодисменти като признание за всичките 40 творчески сезона на сцената на Варненския театър, за таланта и изключителната му мисия да заразява с обич към театъра млади хора, независимо от тяхната съдба.

Церемонията ще продължи с признание за тазгодишните носители на наградата „За принос в областта на здравеопазването и медицината“. Отличието е за екипа от лекари на МБАЛ – Варна при Военномедицинска академия, позната като Военноморска болница. Ще изразим благодарност към екипа на болницата успял в кратки срокове да организира дейността си така, че да се включи активно в мисията да спасява човешки животи в битката с Ковид.

Ще почетем и половинвековния юбилей на едно от най-престижните училища в България – МГ „Д-р Петър Берон“ – Варна. Те са носители на наградата „За принос в областта на образованието“. Гимназията възпитава образовани, уверени и вдъхновени хора, които успешно развиват своя потенциал в реална и в дигитална среда навсякъде по света.

Церемонията ще завърши с аплодисменти за миналото, настоящето и бъдещето на ДТ „Стоян Бъчваров“, носител на наградата „За принос в областта на културата на град Варна“. Няма друг театър в България с такава голяма театрална история – 1120 спектакъла в един театрален век. Варненският театър се подрежда в авангарда на театралния процес у нас и за цяло едно столетие повлиява върху нивото на театрално мислене в България.

Годишни награди на клуб Отворено общество – Варна – 18 май 2021, от 18,00 часа в зала 1 на Фестивалния комплекс.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *