Партньор на Проватон
 Шампионите Ангелов и Гаджев водят след първия ден на Рали България

Шампионите Ангелов и Гаджев водят след първия ден на Рали България

Сподели в

Днес пилотите ще карат по легендарната отсечка Аладжа манастир, както и в специалния градски етап във Варна

Рали шампионите Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с автомобил Skoda Fabia Rally 2 Evo ще нощуват като лидери в 51-то издание на рали „България“. Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ има преднина от 1:04,6 мин пред Мартин Сурилов и Здравко Здравков с Mitsubishi Lancer Evo 9. Трети на 2:41,8 мин са Угур Сойлу и Арас Динчер с Skoda Fabia R5.

Ангелов и Гаджев спечелиха 9 от 11 отсечки в деня.

Още в първата отсечка „Бялата вода“ екипажът натрупа преднина от 6 сек пред гостите от Турция Сойлу и Динчер, и 10,5 сек на Сурилов и Здравков.

Във втората отсечка „Девня“ Ангелов остана втори на 2,7 сек, а в следващите етапи битката между двата екипажа бе изключително близка и интересна.

В СЕ „Лозево 1“ конкурентите дадоха равно време, след което времената бяха близки до СЕ6 „Лозево 2“, където Сурилов изостана с 14,8 сек и така авансът на „Мегапорт Рейсинг“ нарасна на 32 сек.

До деветата отсечка също двата автомобила се движеха със сходно темпо, но на минаването на „Новосел“ 2 шампионите спечелиха с 23,4 сек пред Сойлу, а Сурилов остана трети на 24,3 сек.

В следващите две отсечки екипажът на Мегапорт кара без риск и завърши като лидер деня.

„Доволни сме от първия ден. В първата отсечка дадохме премерена газ, не рискувахме много заради дупките по асфалта, знаехме, че на макадама след това ще имаме превес. На бързата отсечка Девня видяхме, че Mitsubishi-то може да е бързо и се заформи чудесна битка. Отдавна очаквахме силна конкуренция в родния шампионат. На дъжда също успяхме да се възползваме от условията. В последната отсечка върнахме много газта, защото нямаше смисъл да рискуваме“, коментира Ангелов след финала на деня.

Утре предстоят 5 състезателни отсечки с обща дължина 50 км, от които две минавания на легендарната „Аладжа манастир“ и специална отсечка в града.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *