Партньор на Проватон
 Как да излекувате разбитото сърце

Как да излекувате разбитото сърце

Сподели в

Със седем лесни стъпки може да възстановите емоционалното си равновесие и отново да сте щастливи

1. Приемане

Най-съществената част от лечението е да осъзнаете емоциите си в дълбочина и да им позволите да съществуват, да ги приемете. Дайте воля на негативните емоции – плачете,„набийте“ някоя възглавница, отидете на безлюдно място с колата и викайте в нея. Това ще ви помогне да излеете гневните емоции.

2. Заобиколете се с позитивни хора

Не разказвайте историята си на всекиго, защото така ще съживявате негативните си емоции отново и отново. Споделяйте мъката си само с малък кръг доверени приятели и роднини. Много е важно да сте с хора, които ви карат да се чувствате добре. Ако имате познати, с които общуването ви натоварва, по-разумно е за известно време да ги отбягвате. Ако тези хора са колеги или близки роднини и няма как да се дистанцирате от тях, то поне се старайте да не им споделяте нищо за личния си живот.

3. Обичайте себе си

Всички сме чували, че е трудно да се обича партньор, който не обича себе си, но на практика не е толкова лесно да започнеш да се обичаш. Това е бавен процес, но определено си заслужава! Трябва да овладеете собствената си самокритичност. Онова досадно вътрешно гласче, което понякога ви казва, че не сте достатъчно добри, може да излезе извън контрол в подобни тежки емоционални ситуации. Нужно е даизслушате това гласче и да го приемете. Само така ще сте достатъчно силни да започнете промяна на мисленето си и да се настроите позитивно към самите себе си.

 

4. Съставете списък

Напишете на лист всичко, което не сте харесвали в партньора си и в отношенията си с него. Запазете този списък и си го прочитайте всеки път, когато изпитате тъга по бившия. Така и за напред ще ви е по-ясно какви постъпки и отношение повече няма да толерирате.

5. Старайте се да сте заети

Добре е да имате винаги нещо за правене и по възможност да не стоите много у дома. Най-опасното поведение при раздяла е да останете в леглото и да се самосъжалявате. Добра идея е да си направите дневник, в който да планирате активности и ангажименти: срещи с приятели на по кафе, посещение на спортни и културни събития, записване в курс по интереси. На всички тези места можете да срещнете нови хора и да създадете нови приятелства.

6. Дайте си време

Не бързайте да се впускате в нова връзка, само и само да забравите старата. Дайте си време да преживеете случилото се и да опознаете себе си. Защо не започнете всяка седмица да правите нещо различно? Без да си поставяте високи цели – просто правете неща, които ви се струват любопитни и наблюдавайте себе си. Сега е моментът да провокирате себе си и да откриете какво точно харесвате и какво искате от живота си и от любовта.

7. Визуализирайте щастието си

Това е техника, която може да ви е от помощ да преодолеете тревожността си и да придобиете повече увереност. Отпуснете се, затворете очи, а след това вижте и усетете щастието: представете си какво бихте видели, чули, усетили, ако всичко се случва според вашите най-съкровени желания. Изпълнявайте техниката вечер на заспиване… и няма да повярвате колко силен е ефектът й.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *