Партньор на Проватон
 Варна почете 9-ти май (снимки)

Варна почете 9-ти май (снимки)

Сподели в

С тържествени ритуали пред паметника в старите гробища във Варна на загиналите във Втората световна война в борбата срещу фашизма руски воини, както и пред паметника-арка на Осми Приморски полк, беше отбелязан Денят на победата и Ден на Европа -9 май.

Венци и цветя поднесоха генералният консул на Русия в морската столица Владимир Климанов, областният управител Стоян Пасев, заместник-кметът Христо Иванов, председателят на Градския съвет на БСП Борислав Гуцанов и представители на патриотични организации и ветерани от войните.

Генералният консул на Русия Владимир Климанов припомни поуката от  този ден:

С поднасяне на цветя и венци пред паметника на Осми Приморски полк във Варна бе отбелязан 9-ти май – Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа.

По-късно до сградата на Община Варна, по традиция бяха издигнати флаговете на България и на Европейския съюз. Присъстваха кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, директорът на ОД на МВР старши комисар Даниел Пашов, зам.-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев, дипломатически представители, зам.-кметове и граждани.

Сн.: Live.Varna.bg

 

Сн.: Live.Varna.bg

 

Сн.: Live.Varna.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *