Партньор на Проватон
 Събрахте ли капачките, варненци? Дарете ги утре за “бебешка” кауза!

Събрахте ли капачките, варненци? Дарете ги утре за “бебешка” кауза!

Сподели в

Във връзка с провеждане на благотворителната инициатива “Аз вярвам и помагаме“ за събиране на пластмасови капачки, на 17.04. от 8 ч. до приключване на мероприятието – около 18 ч., ще бъде освободена от автомобили таксиметровата местостоянка пред Катедралния храм “Успение Богородично“, съобщиха от пресцентъра на Община Варна.

Утре ще се проведе мащабното събиране на капачки в помощ на недоносените бебета пред Катедралата във Варна.

Ето какво сподели за медията ни Владислав Николов, инициатор и председател на кампанията за събиране на пластмасови капачки в България в помощ на недоносените бебета под надслов “Аз Вярвам и Помагам”. Инициативата стартира от Варна през 2015г.

“За поредна година с разрешение на Община Варна тази седмица на 17.04.2021 (Събота) от 09:00ч до 15:00ч на площада пред Катедрален храм “Св. Успение богородично” град Варна организираме мащабно събитие за събиране на пластмасови капачки. Всеки желаещ ще има възможност да донесе своите пластмасови капачки, които ще бъдат предадени за рециклиране, а със събраните средства отново ще се закупи медицинска апаратура в помощ отделенията по неонатология, родилните отделения и детска хирургия в които се лекуват деца от цяла Североизточна България.

Припомняме, че до този момент в последните 6 години заедно с хиляди хора сме събрали и предали за рециклиране над 143 тона капачки, а със събраните средства сме закупили и дарили 22 значими медицински апаратури, които са помогнали и спасили хиляди детски животи.

Благодаря на всеки, който подкрепя кампанията, събира капачки и заедно с това ни помага да спасяваме детски животи!

Желаем здраве на всички!

Продължаваме обединени!”, гласи информацията, изпратена до медията ни.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *