Партньор на Проватон
 Пфое Мол става Център за дигитални технологии

Пфое Мол става Център за дигитални технологии

Сподели в

Белгийци дават работа на 300 души в бившия търговски център в “Младост”

Белгийска финансова група открива нов Център за дигитални технологии (Digital Development Center) във Варна. Това е ще бъде втора такава база в града, след като през 2019 г. беше открит  Споделеният център за услуги (Shared Service Center) с нови 300 работни места, позиционирайки се като един от водещите работодатели в областта.

Основната дейност на новия център е изпълнение на различни ИТ проекти в подкрепа на дигиталната трансформация на банковите и застрахователни дружества от KBC Груп. Първоначалните планове включват наемането на над 100 човека до края на 2021 г., което ще създаде нови кариерни възможности, преимуществено в ИТ сферата – в направления като аgile software development, application management, process management и др.

„Приветствам новата инициатива на KBC Груп в нашия град, вярвам, че това e още една стъпка към утвърждаването на Варна като Град на знанието и водещ технологичен и ИТ център в Северна България“, заяви кметът Иван Портних.

Тодор Петков, генерален мениджър на новосъздадения Център за дигитални технологии, сподели: „Това е още една вълнуваща стъпка по посока на дигиталната трансформация на KBC Груп. Изборът на локация и продължаващите инвестиции генерално, а и специално в региона, са поредното доказателство за ключовото място, което заема България в стратегията на KBC Груп. Центърът за дигитални технологии във Варна е мястото, където нашата банково-застрахователна експертиза среща дигиталните технологии. Компанията ще предложи много кариерни възможности за талантливи хора, които искат да работят в международна среда, да се развиват и да инвестират в бъдещето си. А ние от своя страна ще инвестираме в техния талант, осигурявайки им сигурността, която очакват, както и възможности за развитие.“

KBC Digital Development Center ще споделя едно офисно пространство с Shared Service Center в сградата на бившия Пфое Мол във Варна. Предвид бъдещите планове за развитие и растеж, двата центъра на KBC заемат още един етаж от сградата, разширявайки офисите си на площ от 6500 кв.м.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *