Партньор на Проватон
 Варна получи 3260 дози от ваксината на AstraZeneca

Варна получи 3260 дози от ваксината на AstraZeneca

Сподели в

Регионалната здравна инспекция във Варна е поличила 3260 дози от ваксината на Oxford University/AstraZeneca, става ясно от публикувано съобщение в сайта на здравната инспекция в морската столица.

Дозите са предназначени за разкритите имунизационни кабинети на лечебните заведения и общопрактикуващите лекари, уточняват от РЗИ.

Припомняме, че 52 800 дози от оксфордската ваксина срещу COVID-19 бяха доставени тази сутрин у нас.

Количествата са разпределени между 28-те регионални здравни инспекции в страната, а приложението им започва веднага. Дозите ще бъдат използвани за имунизиране на заявилите желание за имунизация и попадащи в една от първите четири фази на Националния ваксинационен план граждани.

Половината от получените днес дози са предназначени за кабинетите на общопрактикуващите лекари, а останалите ще бъдат на разположение на ваксинационните пунктове в страната за изпълнение на Националния ваксинационен план.

От днес се възстановяват и зелени коридори за поставяне на ваксина и на хора, които не попадат в целевите групи на фази I – IV, съобщиха около обяд от Министерството на здравеопазването.

Когато във ваксинационните пунктове няма достатъчно желаещи от приоритетните фази I – IV от Националния план за ваксинация срещу COVID-19, ще се имунизират и желаещи, които са извън целевите групи, гласи указание от прредседателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *