Партньор на Проватон
 Бойко Борисов играе с кралско самочувствие и министерска листа във Варна. Битка за патриотичния вот в морската столица

Бойко Борисов играе с кралско самочувствие и министерска листа във Варна. Битка за патриотичния вот в морската столица

Сподели в

Бойко Борисов играе с кралско самочувствие и министерска листа във Варна – сегашни титуляри и фаворити след изборите.

ГЕРБ официално обяви водача на листата – проф. Костадин Ангелов, който ще получи подкрепа от гилдията, водена от проф. Красимир Иванов.

Втори ще е бъдещ министър на културата, трети е адвокат Бранимир Балачев, четвърти е министъра на спорта Красен Кралев, който отива в международна спортна организация. 

Класическа гербаджийска схема, когато водач беше Лиляна Павлова. Четиримата първи заемат позициите наредени от Бойко Борисов след вота и десетото място става избираемо.

Борисов планира шест – седем мандати от Варна и ще ги получи, ако партията на Слави Трифонов не вдигне “царска” електорална вълна.

Битката ще е за патриотичния вот – “Има такъв народ” ще атакува по тази писта и ще е съперник на “войводите”. Слави Трифонов ще има “изненадващо” рамо освен логистичната подкрепа на ТИМ в кампанията.

ВМРО разполага с корпоративен бонус в морската столица и почти 5 000 гласа преференциален ресурс на Иван Иванов, втори в листата на “войводите” във Варна.

“Възраждане” на Костадин Костадинов, който получи резултат на кметските избори за повече от един депутатски мандат, може да поднесе изненада и да отнеме вот от ВМРО.

Партията на Костадинов няма да вземе гласове от БСП като на местните избори, но ще получи подкрепа от русофилите по знак на “петата колона”.

Изборите във Варна обаче ще са доминирани от кампанията на ГЕРБ, партията на Слави Трифонов и мобилизираната от Борислав Гуцанов БСП.

Вотът на ВМРО може да бъде определен след преразпределянето на гласовете на невлизащите в парламента.

Според източници в предизборния щаб на ГЕРБ няма да има преливане на гласове към “войводите”, Борисов искал резултат на макс и десета избираема позиция.

bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *