Партньор на Проватон
 ГЕРБ/СДС с корпоративен бонус вот във Варна

ГЕРБ/СДС с корпоративен бонус вот във Варна

Сподели в

Бойко Борисов, Цветомир Паунов и Румен Христов пренаредиха листата на ГЕРБ/СДС във Варна, а в БСП вече потриваха ръце за битка на лобита. Оказа се, че очакваната битка на лобита е пунта мара. 

Министърът на спорта Красен Кралев е втори в листата, но интрига с Иван Портних, областен координатор на ГЕРБ и кмет на Варна, няма, тъй като не е кандидат за кмет – Борисов го изпраща в международна спортна организация на висока позиция.

Водачът на листата проф. Костадин Ангелов ще получи подкрепа от гилдията, водена от проф. Красимир Иванов, а Красен Кралев от прятелите и партньорите си в икономическата група ТИМ.

Предизборната кампания на ГЕРБ в морската столица ще се води от Иван Портних, а Павел Христов, административен секретар на партията, ще движи организационните въпроси. Красен Кралев ще е съпорт по корпоративната писта.

Районните кметове, и петте кметства във Варна са на ГЕРБ, ще изпълняват плана на Борисов/Портних, както по партийна линия, така и чрез бизнеса в районите си.

Който подцени ГЕРБ/СДС във Варна, може да сбърка в политическата аритметика. Освен че няма да има битка на лобита, ГЕРБ разполага и с милионен финансов ресурс за вота в морската столица, а СДС ще прибави 5-6 хиляди гласа.

Групата на “Тъстовете” също ще се включи в кампанията.

Партийният и корпоративен вот на ГЕРБ гарантират пет мандати на коалицията във Варна, но Бойко Борисов е спуснал план за седем, за да бъде прехвърлен вота от изборите през 2017г, когато имаха 6 депутати.

Корнелия Нинова може и да е изненадана от амбициозния план на колегата Бойко Борисов, но той искал ГЕРБ отново да има 95 мандати, за да направи мнозинство с ВМРО и да състави коалиционен кабинет.

Въпреки заявката на Слави Трифонов, водач на листата на “Има такъв народ” в морската столица, за три мандати, ГЕРБ може да поднесе изненада и да успее да се пребори минимум за шест депутати от Варна.

Шестият и седмият мандат обаче ще зависи от корпоративното рамо на “бизнес пртньорите”, които са “скритите” ключови играчи в бридж Раздаването в морската столица.

Партийният и корпоративен ресурс на ГЕРБ в морската столица, изборджийският опит на Иван Портних и Красен Кралев, наистина могат да изненадат БСП.

Бойко Борисов разполага и с “таен” партньор за вота във Варна.

Така почти половината от мандатите в морската столица може да отидат за ГЕРБ/СДС,

а БСП, партията на Слави Трифонов, ВМРО и “Демократична България” да преразпределят другите.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *