Партньор на Проватон
 БСП-Варна отново може да е пред БСП-Пловдив, но с по 10 хил. гласа надолу

БСП-Варна отново може да е пред БСП-Пловдив, но с по 10 хил. гласа надолу

Сподели в

БСП-Варна взе на миналите парламентарни избори повече от 48 000 гласа, а БСП-Пловдив малко над 40 000.

Сега водач на листата на БСП в Пловдив е Корнелия Нинова. Лобито на Георги Гергов обяви, че ще работи за партията и няма да саботира кампанията, но поиска от Нинова БСП да има 50 000 гласа.

Лидерът на БСП-Варна и водач на листата Борислав Гуцанов от месеци води предкампания и дава заявка за повече от 40 000 гласа.

БСП-Варна едва ли ще вземе 48 000 гласа като на миналите избори, бившият депутат от “БСП за България” Иван Иванов, който имаше повече от 2 000 гласа преференциален вот, е втори в листата на ВМРО в морската столица. “АБВ” има популярен водач на листата като доц. Атанас Мангъров и ще отнеме вот от БСП. 

Гуцанов обаче подреди паритетна листа, БСП-Варна е обединена, а д-р Десислав Тасков, който също имаше силен преференциален вот през 2017, е на четвърта позиция и ще е мотивиран да работи активно в кампанията, за да влезе в парламента.

Борислав Гуцанов осигури и финансов ресурс от бизнес кръгове и знакови масони, които подкрепят втория в листата Филчо Филев.

Така БСП-Варна отново може да е пред БСП-Пловдив, въпреки че водач на листата е Корнелия Нинова, но с по 10 хил. дласа надолу.

bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *