Партньор на Проватон
 Стоян Пасев: Обстановката във Варненска област се нормализира, все още има затворени пътища и населени места без ток

Стоян Пасев: Обстановката във Варненска област се нормализира, все още има затворени пътища и населени места без ток

Сподели в

Обстановката във Варненска област се нормализира, вятърът вече е слаб, но все още има затворени пътища и населени мчеста без ток -това съобщи за Радио Варна областният управител на Варненска област Стоян Пасев. Той посочи кои са все още критичните точки:

Все още има три населени места без ток- Шкорпиловци, Голица и част от Доброглед, вилната зона. Екипите на Енерго Про са закъсали и в момента помагаме на тях. Населените места са подсигурени с хранителни продукти. В община Долни чифлик Булаир, Солник, Бърдарево продължават да са без ток, от кметството са осигурили снабдяване с продукти за хората. В община Суворово единствено пътя Чернево- Варна е отворен. В Аксаково все още е затворен пътя за Кичево. По този път има много изоставени коли, които създават пречки за почистването. Надявам се, до обяд и този пътен участък да бъде отворен. Призивът ми е, да се избягва пътуването между населените места, все още има поледици и температурите са отрицателни.

Пътят Варна-Добрич е отворен, но до 12 часа остават ограниченията за превозни средства над 12 тона.
Обилният снеговалеж и виелиците създадоха проблеми на много места във Варненско. Все още има блокирани пътища.

„Ситуацията е критична. Основният проблем е вятърът, който създава снегонавявания. Общините Долни Чифлик и Суворово обявиха частично бедствено положение. Остават затворени доста от пътищата, включително пътя Варна-Добрич. Шкорпиловци, Голица и Доброглед са без ток. Екипите работят денонощно. Няма бедстващи по пътищата, успяхме да помогнем на всички”, заяви в ефира на NOVA областният управител на Варна Стоян Пасев.

Той призова всички шофьори да бъдат внимателни и да не тръгват на път, ако не е необходимо.

Пасев коментира и случая с блокираната на пътя бременна жена.

„Доколкото разбрах не е била дадена в графика за раждане. Получила е контракции вечерта и са тръгнали на своя глава. Благодарим на хората, които са й помогнали”, каза Стоян Пасев.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *