Партньор на Проватон
 ОП “Паркинги и синя зона” поема управлението на рибарското пристанище “Карантината”

ОП “Паркинги и синя зона” поема управлението на рибарското пристанище “Карантината”

Сподели в

Общинското предприятие “Паркинги и синя зона“ поема управлението на рибарско пристанище “Карантината“ в район “Аспарухово“ във Варна. Това реши на днешното си онлайн заседание ПК “Собственост и стопанство“. Предприятието ще управлява безвъзмездно новоизграденото пристанище за срок от 5 години.

Дейностите по строителството на модерното съоръжение приключиха в края на миналата година. Вече е изградена инфраструктурата с необходимите съоръжения – два сходящи се мола – източен и западен, с противодифракционна шпора. Готов е хелингът, осигуряващ пускането на вода на плавателните съдове, както и тяхното изваждане на сушата за съхранение или за извършване на ремонтни дейности. Построена е и основната сграда със смесено предназначение с обществени, търговски и обслужващи площи.

ОП  “Паркинги и синя зона“ вече има опит в тази сфера. През 2019 г., когато правителството предостави на община Варна Рибарско пристанище-Варна (бившето пристанище на “Рибни ресурси“) в “Аспарухово“, общинското предприятие пое неговото управление.

С решение на местния парламент е осигурен персонал за нормалното и ефективно обслужване на двете пристанища.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *