Партньор на Проватон
 Кметът на район “Младост” Христо Христов обяви какви проекти предстоят през 2021 година

Кметът на район “Младост” Христо Христов обяви какви проекти предстоят през 2021 година

Сподели в

Район „Младост” – Община Варна е вторият по големина във Варна. Разположен е в северозападната част на града на площ от 14 500 дка.

Продължават ремонтните дейности и на територията на район “Младост”. Повече за осъществените такива, както и какво да очакват гражданите през предстоящата 2021 година разказа в интервю за “Нова Варна” кметът на района Христо Христов.

– Какви проекти успяхте да осъществите през предходната 2020 г.?

– През миналата година, която беше изключително тежка за всички ни, успяхме да направим доста неща. Ще започна от инфраструктурните проекти – във “Възраждане” IV изцяло направихме паркинги, градинки, алеи, тротоари, кътове за отдих, ново осветление. Беше извършено и залесяване на голяма част от района. Този район не беше ремонтиран повече от 30 години. След направата на големите булеварди се влезе в малките улички. На ул. “Милосърдие” направихме чисто нов голям паркинг. Около ул. “Капитан Райчо”, “Поп Харитон” беше извършена рехабилитация на уличната мрежа и тротоарите, както и обещания мини парк.

– Какви проекти предстои да бъдат реализирани през 2021 г.?

Тази година ще се отпуснат сериозни средства за благоустрояване на детските площадки. В “Младост” има 127, от които около половината са изградени наново. Все още имаме доста за ремонтиране. Програма има за изцяло LED осветление. Надявам се да продължим тази година с “Цар Освободител”, който е изключително важен за града булевард. Тази му част от ул. ” Поп Димитър” до изхода към Аксаково не е направена. Проектът е много голям.

Имаме проект за долната част на “Възраждане” II и “Възраждане” I, за долната част на “Младост” II. Продължаваме с проекти в кв. “Победа”, където също много отдавна не е правено благоустрояване. Предстои ремонт на самата ул. “Капитан Райчо”, която също е в много тежко състояние.

– Какви трудности срещнахте и успяхте да преодолеете като кмет на района?

– Трудностите са ежедневни, защото всеки гражданин иска точно пред неговия блок да бъде направени и веднага. Миналата година имаше програми за облагородяване на предблокови пространства. За съжаление не се включиха много хора. А това са безвъзмездни средства, които се отпускат, до 5 000 лева. Условието е самите те да си направят проект и със собствен труд да облагородят градинките. Всичко друго го плаща общината. Не беше много голям интересът.

– Кои са добрите практики, които бихте повторили през предстоящата година?

– Човек се учи от грешките си. Като правихме ремонтите се видя какво е и желанието на гражданите, къде евентуално може да се сбърка. Това вече го прилагаме при новите проекти.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *