Партньор на Проватон
 Изградиха още 2 големи паркинга в “Кайсиева градина”

Изградиха още 2 големи паркинга в “Кайсиева градина”

Сподели в

Готови сме с проект за пълна промяна на квартала, съобщава кметът Иван Портних

Още два нови големи паркинга изградихме в “Кайсиева градина”, след като през последните две години построихме 8 паркинга с около 400 места. Искаме да използваме максимално добре всички обществени пространства, за да облагородим района. Това съобщава във фейсбук кметът Иван Портних.

За съжаление големият брой реституирани терени и Подробният устройствен план на “Кайсиева градина”, приет от Общинския съвет далеч назад във времето – през 2010 г., станаха причина за голямото застрояване на района в последните години.

Въпреки това наследство, ние сме готови с проект за пълна промяна на “Кайсиева градина”. Ето какво предстои:

В края на 2020 година МС отпусна 8 млн. лв., с които до средата на февруари стартираме цялостното обновяване на “Кайсиева градина”. Проектът предвижда нови улици и тротоари, паркинги, алеи, кътове за отдих, детски и спортни площадки, засаждане на много декоративни дървета

Държавата осигури 800 000 лв. за строителство на пристройка на ОДЗ “Приказка” – една дълго чакана инвестиция, чрез която ще увеличим с 4 групи броя на местата в детското заведение

Предстои промяна в двора на ОУ “Стоян Михайловски”, част от който ще бъде превърнат в място за спорт, с детски площадки и паркова зона.

Работим активно и по проекта за разширението на бул. “Цар Освободител”, включително на участъка от Метро до Летището

Възхищавам се на факта, че много етажни собствености в района поддържат прекрасно пространствата пред входовете си, много се включиха и в общинската програма за малки проекти до 5 000 лева за озеленяване и благоустрояване на предблокови пространства.

Продължаваме работата по подобряване на градската среда във всички райони на града!, пише още кметът на Варна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *