Партньор на Проватон
 Пускат нови полети от Варна

Пускат нови полети от Варна

Сподели в

Това стана ясно от срещата между вицепремиера и директора на Turkish Airlines за България

Пускат нови полети от Варна за Истанбул от 1 февруари с турските авиолинии. Това стана ясно от срещата между вицепремиера Марияна Николова и Мехмет Гюркайнак, директор за България на Turkish Airlines. Двамата обсъдиха развитието на туристическия сектор между двете държави.

Турция е един от най-важните ни пазари както за изходящ, така и за входящ туризъм, заяви министър Николова. И допълни, че гостите от южната ни съседка много харесват България – особено зимните курорти и спа дестинациите. По думите ѝ браншът е най-силно засегнат от пандемията от COVID-19 и в тази връзка всеки един постител, който пристига у нас, е структуроопределящ, съобщиха от Министерството на туризма.

От своя страна Мехмет Гюркайнак информира вицепремиера, че в момента се осъществяват 8 полета седмично от София до Истанбул, а от февруари предстоят да стартира и линия от Варна до Истанбул – всеки петък и понеделник. Той разясни още, че в България има много прекрасни места, които представляват интерес за посетителите както през зимата, така и през лятото. Директорът на турските авиолинии за България изрази надежда, че след ваксинацията положението в сектора ще се подобри. Той благодари на министър Николова и за активната ѝ работа по време на пандемията и политиката ѝ относно PCR тестовете.

По време на срещата бе обсъдена и възможността за организирането на журналистически турове между двете страни, както и от и до други държави, приоритетни за развитието на туризма у нас.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *