Партньор на Проватон
 Книгите на Саймън Синек, които революционизираха концепцията за лидерство

Книгите на Саймън Синек, които революционизираха концепцията за лидерство

Сподели в

През последните години в литературния свят все по-голям интерес и внимание привличат мотивационните книги, четива за лидерство и бизнес, които разискват темите за успеха и амбицията, за провала и инвестициите. Интересът на хората към подобен тип въпроси се оказва много голям, дори когато те самите не са заети в сфери, в които могат да приложат директно наученото от четивата. Масовата поява на книги за личностно развитие и за летящ старт в бизнеса откриха широка дискусия, която доведе до логичните въпроси: “Помага ли наистина написаното вътре?”, “На кого можем да се доверим?”, “Как да приложим наученото?” и др.

В отговор на всички тези въпроси днес ще си говорим за един абсолютен оптимист – Саймън Синек, чиято работа е насочена към това да вдъхновява. Той вярва, че може да изгради свят, в който хората ще са доволни от своята работа и всеки ден ще се събуждат в позитивно настроение за следващите 4,8,12 работни часа. Професия, която се упражнява с удоволствие, той определя като “страст”, всичко останало нарича “стрес”. През годините на своята работа Саймън открива как хората работят оптимално и каква е ролята на лидера и неговото въздействие, за да се случи това най-лесно. Той прекарва времето си, споделяйки своя опит с други лидери, които имат нужда от насоки и работещи модели на работа. И ако се чудите колко точно е популярен Саймън Синек със своята дейност, нека ви кажем, че “Саймън” става петият най-търсен термин в YouTube през 2017 г. А представянията му на TED събитията събират милиони гледания по целия свят и са със субтитри на десетки езици.

Книгите на Саймън Синек, определено прокараха нова ниша в жанра, свързан с лидерството и бизнес успехите. И ако все още не сте ги чели, то е време това да се промени. От една страна, защото те наистина ще ви помогнат да бъдете по-пълноценни на своето работно място и да промените визията си за своята професия. От друга страна, тези книги направиха революция в литературата, която със сигурност ще даде своето отражение в по-нататъшните произведения от този жанр.

  • Започни със защо” – този световен бестселър с над 1 милион екземпляра, продадени само в САЩ, представя концепцията на Саймън Синек за “Златния кръг”, в чийто център се намира въпросът “Защо?”. В своя първи TED Talk през 2009 г. той представя тази концепция, като се опитва да насочи вниманието на хората към мисията на тяхното начинание. Саймън вярва, че „хората купуват не това, което правиш, а причината, поради която го правиш.“ С тази си появява той става един от най-гледаните говорители на TED и неговата концепция попада бързо под прожекторите. В книгата ще откриете коментари от фирми, които вече използват “Златния кръг” в различни сфери на тяхната дейност – за увеличаване на лоялните клиенти, за по голямо въздействие на пазара, за прокарване на нови продукти и т.н.;
  • Лидерите винаги обядват последни” – той вярва, че когато лидерите са всеотдайни в това, което правят, и притежават нужните качества, техният екип ще работи в пъти по-добре в името на общата цел. Именно тази идея се прокрадва в заглавието, което идва да ни каже, че лидерите винаги поставят хората си и техните интереси пред себе си.Тази книга е достъпна на българския пазар от 2018 г. и оттогава насам вдъхновява все повече хора със своите напътствия за високоефективния лидер и неговите основни функции;
  •  “Безкрайната игра” – в бизнеса няма победители и победени, но не защото всички са еднакво добри или е трудно да се каже кой е най-добър, а защото тази игра няма финал. Саймън Синек ни казва точно това в тази си книга, а идеите му са подплатени с редица истории от неговия дългогодишен опит и с житейски поуки. Той насочва вниманието към това колко по-важно е да се изгради нещо устойчиво, стабилно и непреходно във времето, а не да се опитвате да станете победители там, където такива няма.

Световноизвестният мотивационен и маркетингов консултант Саймън Синек ви дава възможност да преоткриете света на бизнеса, да вникнете в дълбочина и да се научите да градите здрави основи за в бъдеще. Трите му книги са колкото различни, толкова и сходни. Те се въртят около основни идеи, които залягат в посланията на Саймън, но разгледани от различен ъгъл и перспектива, така че всеки читател да разбере как в действителност работи всяка една от тях.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *