Партньор на Проватон
 Кметът на Варна Иван Портних честити Бабинден (СНИМКИ)

Кметът на Варна Иван Портних честити Бабинден (СНИМКИ)

Сподели в

По случай Деня на родилната помощ, популярен и като Бабинден – честит празник на всички акушер-гинеколози и специалисти по здравни грижи! Това е празник за специални хора, благословени да помагат при раждането на новия живот! Благодаря за професионализма и ежедневните грижи, с които всички Вие продължавате да работите всеотдайно и в днешните дни на изпитания. Бъдете здрави, уважавани, успешни и реализирани, за да можем всички заедно да се радваме на най-голямото ни богатство – децата.

Това написа във „Фейсбук“ кметът на Варна Иван Портних.

29 бебета са родени по общинската инвитро програма през 2020 г. Варна е един от първите градове в страната, който въведени специални правила за отпускане на финансова помощ за лица с репродуктивни проблеми. От началото на програмата през 2015г. до момента са родени 79 бебета, от които 49 момчета и 30 момичета. Да са живи и здрави!

Продължаваме да помагаме – в проектобюджета за 2021 сме заложени 306 194 лв. за инвитро процедури. През 2021 г. сме предвидили увеличение на парите за здравеопазване с 2,6 млн. лв., като макрорамката става 26, 3 млн. лв., посочи Иван Портних.

Още по темата: 131 бебета проплакаха в АГ – болницата във Варна от началото на новата година

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *