Партньор на Проватон
 Шизофренията на ДСБ за Морската градина на Варна

Шизофренията на ДСБ за Морската градина на Варна

Сподели в

Признанието на лидера на ДСБ ген. Атанас Атанасов по бТВ за следизборна коалиция с БСП не е изненада, поне за варненци. В протестите край морето общинските съветници от „Демократична България“ Стела Николова, Ивайло Митковски, Николай Капитанов, лидерите на ДСБ и Да, България – Васко Василев-Касичката и Лазурен Нелко Начев, блокираха улиците рамо до рамо с червения Борислав Гуцанов и хората му.

Неслучайно т. н. „десни“ развяха после комунистическата идея за национализация на частни имоти в Морската градина. Те внесоха през декември искане в ОбС –„община Варна да придобие държавните и незастроените частни имоти на територията на Приморски парк“, а за да се подготви тази пълзяща национализация първата стъпка е махане на огради и заграждения.

Така хората на Иван Костов, които през 90-те години разкъсаха Морската градина на парцели – чрез реституция и продажби, днес искат община Варна да ги откупува срещу милиони лева за сметка на варненци.

Дали обаче хората на Иван Костов ще бутнат и високите стобори на  проваления кандидат на ДСБ за кмет на Варна Чавдар Трифонов, който живее в голям палат с ограда край прочутата Станчова алея в парка? Едва ли!

Двойният стандарт в политиката на „Демократична България“ за Морската градина не е от вчера. Нека припомним:

– През 2012 година Ивайло Митковски, общински съветник от ДСБ с най-дълъг стаж в страната, подкрепя Общия устройствен план на Варна, където целият Приморски парк е маркиран в зелено. Само две години след приемането на ОУП от ДСБ-Варна се завъртяха на 180 градуса и поискаха промяна: „Салтанат“ и всички територии след Шокъровия канал да бъдат извадени от състава на „Приморски парк“ и  да станат новите квартали на Варна. / https://www.moreto.net/novini.php?n=238303  – 20 януари 2014/.

– Лидерите на ДСБ – Радан Кънев и местният му ортак  Васко Василев в общ вой се обявиха срещу забраната за движението на автомобили в Морската градина. „Законността и частната  собственост са най-важни, а с най-малка тежест остава негативното обществено мнение“, отряза Радан Кънев. В същото време тяхната общинска съветничка Стела Николова и близката до сърцето й Милена Пехливанова правят предизборни кампании с един мотив – за  пълна забрана на колите в парка.

Кога говорят истината „умните и красивите“ от „Демократична България“? На кои техни действия трябва да се вярва? Когато връщат земята на реститутите или когато искат тя да бъде национализирана? Когато подкрепят заповедите на кмета за спиране на колите в Морската градина, или когато защитават собствениците на имоти в парка? Когато се кълнат, че са десни, или когато обещават коалиция с БСП?

ВН

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *