Партньор на Проватон
 Предизборните щабове във Варна разпределят мандатите. Томислав Дончев срещу Корнелия Нинова в морската столица?

Предизборните щабове във Варна разпределят мандатите. Томислав Дончев срещу Корнелия Нинова в морската столица?

Сподели в

Предизборната кампания е в ход много преди президентът Румен Радев да определи с указ датата 4 април за провеждането на вота.

Бойко Борисов прави рейдове в Югозапада, за да спира “Републиканци за България”, които чрез заместник-председателя на партията Павел Вълнев се опитват да направят пробив в региона.

Корнелия Нинова е поставила план-задачите на заседанието на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП във вторник.

БСП-Варна е в кампания от месеци, Борислав Гуцанов се опитва да мобилизира твърдия електорат и преговаря за корпоративен вот със знакови фигури от едрия бизнес.

Предизборните щабове във Варна разпределят мандатите. Кой ще нацели резултатите ще стане ясно на 4 април.

ГЕРБ имаше 69 436 гласа и 6 мандати, БСП 52 516 и 4 мандати на изборите през 2017г. “Обединени патриоти 19 249 гласа и 2 мандати, “ВОЛЯ” – 24 737 гласа и 2 мандати, ДПС – 13 060 гласа и 1 мандат.

ГЕРБ ще води битка за 6 мандати във Варна.

Корнелия Нинова е поискала от Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, мандатите да са 5 и да има паритет с ГЕРБ.

Предимство за партията на Борисов е, че кметовете на петте района са от ГЕРБ, а това може да се окаже решаващ ресурс в кампанията.

БСП ще разчита на консолидирането на структурите в града и областта, след като председателят на Градския съвет на БСП-Варна Борислав Гуцанов стана и областен председател на партията.

Резултатът от вота ще зависи и от водачите на листите. Корнелия Нинова ще бъде водач на листата на БСП във Варна, а срещу нея ГЕРБ изправя заместник-председетеля на партията и вицепремиер Томислав Дончев.

“Не е решено, че Нинова ще бъде водач на листата във Варна, варианти са Борислав Гуцанов и Георги Свиленски, ще се реши от проучванията”, завиха източници от “Позитано”20.

Резултатът на ГЕРБ и БСП ще зависи и от външни фактори – колко ляв вот ще отнемат Мая Манолова, АБВ, “Възраждане” и партията на русофилите, ако участва в изборите, и дали Веселин Марешки ще играе на макс за “ВОЛЯ” или ще налее гласове за ГЕРБ. 

Мая Манолова ще се бори за мандат във Варна, ВМРО от два мандати вероятно ще има един, ДПС ще си вземе мандата, но ключов фактор ще бъде партията на Слави Трифонов.

Според проучванията “Има такъв народ” ще води битка за два мандати и ще отнеме вот от ГЕРБ и “ВОЛЯ”.

Според щабисти на ГЕРБ в тази конфигурация разпределението на мандатите ще е 6 за ГЕРБ, 3 за БСП, 2 за “Има такъв народ”, 2 за ВМРО, 1 за ДПС и 1 за Мая Манолова.

В щаба на БСП са оптимисти – 5 за мандати БСП, 5 за ГЕРБ, 2 за партията на Слави Трифонов, 1 за ДПС, 1 за ВМРО, 1 за Мая Манолова.

Според вътрешната опозиция на БСП обаче мандатите за БСП ще са 3, с водач на листата Нинова и след преразпределяне на вота евентуално 4, ГЕРБ ще има шест, “Има такъв народ” 2 и другите по един мандат.

Независими наблюдатели твърдят, че мандатите ще се разпределят така – 6 за ГЕРБ, 4 за БСП, 2 за партията на Слави Трифонов, за ВМРО 1, за ДПС 1 и за Мая Манолова 1.

bgsniper.com 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *