Партньор на Проватон
 Превърнаха в абстрактно арт произведение разпадащата се бивша баня “Гъбата”

Превърнаха в абстрактно арт произведение разпадащата се бивша баня “Гъбата”

Сподели в

Разпадащата се сграда на някогашната обществена баня, известна сред варненци като “Гъбата”, е превърната в абстрактно арт произведение на изкуството.

Въпреки огражденията, находчиви и неизвестни любители на графитите са изпъстрили стените на цялата сграда с неясни послания.

По непотвърдена информация на мястото на уникалната като архитектура постройка ще бъде издигната висока нова сграда. Репортерска проверка установи, че все още няма внесен инвестиционен проект за ново строителство върху терена в Община Варна.

Сградата е строена през 1966 г. и е творение на Aрх. Косьо Христов, един от най-успешните варненски архитекти. Преди десетина години рухна козирката на “Гъбата”, а във времето в сградата се помещаваха хранителен магазин и фризьорски салон.

Заради опасността от срутване обаче отдавна в обекта не се развива никаква търговска дейност и той стои ограден и занемарен от години.

Преди време стана ясно, че водопроводът, който захранва с минерална вода бившата баня, е амортизирал от химичните елементи, които съдържа водата. Възстановяването му очевидно е твърде скъпо, затова не са предприети действия по неговата подмяна.

Сградата бе собственост на “Холдинг Варна”, но по информация на медията, тя вече има нови собственици, които ще съборят старата постройка и ще построят нова и модерна сграда на мястото, което е в близост до Шишковата градинка и ларгото на града.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *