Партньор на Проватон
 Стоян Пасев: 1292 медици се ваксинираха във Варна. Следват учителите

Стоян Пасев: 1292 медици се ваксинираха във Варна. Следват учителите

Сподели в

Желание са заявили 27% от работещите в училищата и забавачките, 18% от персонала на яслите и 13% от заетите в здравните кабинети

1292 медици ваксинираха във Варна. След 18 януари започва имунизирането против COVID-19 на учителите и обитателите на социални домове във Варна. Това съобщи областният управител Стоян Пасев пред “Труд“. В този период в града се очаква да бъдат доставени първите ваксини на Moderna. По данни на Община Варна до 12 януари желание да се ваксинират са изявили 27% от работещите в училищата и забавачките, 18% от персонала на яслите и 13% от заетите в здравните кабинети към учебните заведения.

От следващата седмица започва и поставянето на втора доза от ваксината на 1292 имунизирани медици. Според Пасев свободните легла в COVID-отделенията на болниците в града и региона вече са над 300. Ако спадът на заболеваемостта продължи, вероятно директорите на здравните заведения ще могат да преструктурират част от леглата с уговорката при нужда те да бъдат възстановени за лечение на коронавирус в най-кратки срокове, прогнозира областният управител.

Той отчете, че след възстановяването на занятията в градините и в началния курс във Варна под карантина са поставени само един преподавател и една група в забавачка.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *