Партньор на Проватон
 „Силните връзки“ на Цветанов с Америка на път да излязат кьорфишек

„Силните връзки“ на Цветанов с Америка на път да излязат кьорфишек

Сподели в

Дясната ръка на Цветанов, Павел Вълнев е сключил договор с лобисти в САЩ за помощ пред американското правителство

Много интересен факт е, че само три дни след като депутатът от ДПС Делян Пеевски е сключил договор за лобистки услуги с цел неговите интереси да бъдат представлявани пред американската администрация в Съединените щати пред хората, които определят политиките, от които САЩ се ръководи, същото е сторил считаният за дясна ръка на Цветан Цветанов – Павел Вълнев.

Дори договорът на Вълнев е за повече пари от този на Пеевски – 300 000 долара за 6 месеца, докато на депутата от ДПС е за 180 000 долара за 6 месеца. Според изданието Foreign Lobby Report, за месец декември като цена на лобистки договори тези на Вълнев и Пеевски са на второ и на четвърто място съответно.
Image
Вълнев е част от ръководството на партията на Цветанов „Републиканци за България“ и основен спонсор на кампанията на Републиканците.

Преди да влезе открито в политиката, Вълнев, заедно с брат си Румен, беше собственик на телевизия BiT, която привлече известни имена като Нери Терзиева, Сашо Диков, Ралица Ковачева, а със своето предаване “Хайд парк” като външна продукция там участваха Полина Паунова и Силвия Великова. Телевизията обаче скоропостижно заляза през 2018 година и останаха спекулации защо точно.

Павел и Румен Вълневи са емигранти в САЩ и развиват логистичен бизнес там.

Съгласно договора между Вълнев и лобистката фирма Yorktown Solutions, лобистите ще осигуряват срещу заплащане съвети от стратегическо естество за българо-американските отношения, включително за процеса на планирането им от Вашингтон и за целта ще се срещат със служители на американското правителство и американската администрация (казано по-просто – плащат си да се срещат с конгресмени, сенатори и служители на американската администрация, за да се снимат с тях и да показват снимките в България).

Договорът поставя въпроса дали въпросните лобистки услуги всъщност ще бъдат за Вълнев в лично качество или са за “Републиканци за България”?

Да не би широко разпространяваните „силни връзки“ на самия Цветанов от самия… Цветанов ще излязат кьорфишек и всъщност истината е, че Павел Вълнев е платил на лобистката фирма за да обърнат внимание американците на Цветанов? Трябва да му се признае, че ако е така, планът на бившия втори е бил много добре измислен, докато обаче не беше разкрит. Всъщност така е в политиката, а Цветанов все пак е много добър в това и знае, че за да влезеш в Парламента трябва добре да лъжеш, да заблуждаваш, да обещаваш, а после – „ще видим“.

Факт в подкрепа на анализа ни е, че изданието Foreign Lobby Report още преди Коледа публикува информация за договора, при това със заглавие,

че Вълнев наема лобисти предвид амбицията на “Републиканци за България” да свали ГЕРБ от управлението на България.

Зад Foreign Lobby Report стои Джулиан Пеке (Julian Pecquet), който е познат като автор в The Hill и Al-Monitor. По време на периода си в Al-Monitor, той печели две национални журналистически награди за отразяване на лобизма в Близкия изток. Според информация на Politico, Пеке е бил и репортер в Конгреса в началото на кариерата си.

Вчера Красимир Каракачанов много добре описа Цветанов след като Президента първо го неглижира за консултациите, а след това се смили над него и го покани.

Според него бившият втори се държи така, все едно до вчера не е бил в политиката.

„Направо ми е смешно да гледам такива политици, участвали в управлението, да се правят на новородени и на Исус Христос”, каза Каракачанов.

Той коментира още искането на Цветанов за ротация на полицейски шефове преди изборите така: „Може би знае как е работила полицията, когато той бе вътрешен министър и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, защо не го предложи тогава”?

Изнервянето на „човека на Америка“ напоследък е все по-явно. Представянето му в различни пози и участия е все по-слабо, а поведението му е все по-нетипично за него!

Жаждата за власт кара хората да се излагат и да изпадат в смешни и отчайващи ситуации. Май по-добре бе да си остане с Евроатлантическият център за сигурност, който създаде миналата година и да си гледа Евроатлантическите връзки.

Това поне му подхождаше!

След студената чаша с бистра студена вода, която му предстои на предстоящите избори и центъра за сигурност ще му опустее (не че лобистката фирма няма да му вземе парите да го срещне с този – онзи в Америка)!

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *