Партньор на Проватон
 Ново 20: Риболовът от лодка да е платен, а от брега – без пари. Ще мине ли?

Ново 20: Риболовът от лодка да е платен, а от брега – без пари. Ще мине ли?

Сподели в

Преди месец с поправка в закона беше предложено да се въведе риболовен билет за морето

Любителите рибари да могат да ловят в Черно море от брега без билет, но ако е от лодка, да се изизква заплащането на такъв. Това предлага депутатът от “Обединени патриоти” Йордан Апостолов като промяна в Закона за рибарството и аквакултурите, предаде “24 часа”.

Преди месец с поправка в закона беше предложено да се въведе риболовен билет за морето, какъвто има за сладководните водоеми в страната. Цената на време е 25 лева за година и 15 лв. за 6 месеца, като за децата и пенсионерите има намаление. Идеята обаче породи недоволство сред рибари и депутатите предложиха риболовът в морето все пак да остане безплатен

Промяната дойде от земеделското министерство с мотива, че морето е единственият воден обект, за който не е нужен валиден риболовен билет за любителите. Промяната целеше да направи равнопоставени рибарите във вътрешните водоеми в страната и тези в Черно море и билетът, който се издава за вътрешните водоеми, да важи и за морето. Освен това сред мотивите на ведомството беше, че липсвали данни за улова в Черно море. Апостолов предлага още, ако водният обект е общинска собственост, да няма риболовен билет и общините да определят правилата. Друго негово предложение е за водоеми, където има само платен риболов, също да не се иска билет.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *