Партньор на Проватон
 Иван Портних: Гордост за Варна е да бъде пристан на най-дълголетното техническо училище у нас, символ на морското образование

Иван Портних: Гордост за Варна е да бъде пристан на най-дълголетното техническо училище у нас, символ на морското образование

Сподели в

Кметът на Варна Иван Портних сподели в социалната мрежа поздрав по повод 140-годишнината от създаването на ВВМУ “Никола Йонков Вапцаров”.

“Честит празник на ВВМУ “Никола Йонков Вапцаров”, което навърши 140 години от създаването си! Гордост за Варна е да бъде пристан на най-дълголетното техническо училище у нас, символ на морското образование в България, с престижен международен авторитет! Поздравявам ръководството на училището и лично флотилен адмирал Боян Медникаров, всички бивши и настоящи възпитаници, преподавателите, които всеотдайно и с висок професионализъм подготвят елитни кадри за ВМС и морската индустрия.

През 2020 г. училището завоюва изключително престижното второ място в годишната класация на международната асоциация на морските университети, което е уникално достижение на българско висше училище.

Нека ВВМУ “Никола Вапцаров” бъде все така част от успешната академична общност на България, символ на Варна като Град на Знанието! Здраве, нови предизвикателства и успехи желая на всички! Честит празник!”, написа кметът.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *