Партньор на Проватон
 Няколко спорта, които изгарят повече калории, отколкото бягането

Няколко спорта, които изгарят повече калории, отколкото бягането

Сподели в

За всеки, който планира да отслабне през новата 2021 години, тичането в парка със сигурност е сред първите неща, които идват на ум. Разбира се, това е ефективен начин да изгорите 298 калории за 30 минути, но пък много хора ги заболяват коленете, а на други просто им е скучно.

Iwoman.bg посочва 6 идеи за спортове, които горят повече калории от бягането, а и може да са ви далеч по-забавни:

1. Скачане на въже – 372 калории

Това не е само популярна детска игра, а често срещано упражнение сред много спортисти. Скачането на въже може е чудесна кардио тренировка, която помага и за координацията.

2. Плуване – 409 калории

Плуването е чудесна възможност за изгаряне на доста калории и предотвратяване на много заболявания. Това е ефективен начин за избягване на диабет, инсулт и други форми на сърдечна недостатъчност. Също така помага за укрепване на мускулите, без да натоварва на коленете или бедрата.

3. Каране на колело – 614 калории

Загубата на калории, получена при каране на колело, подобно на бягането, има много общо с интензивността на тренировките. Добавянето на някои периодични спринтове по време на карането е много ефективно.

4. Скално катерене – 409 калории

Ето един вълнуващ и забавен начин да изгорите малко калории. Скалното катерене упражнява мускулни групи в цялото тяло, увеличава фокуса и самоувереността.

5. Степ аеробика – 372 калории

Аеробиката е едно от най-посещаваните групови занимания във фитнес залите, обикновено придружено от музика за повдигане на настроението. Това упражнение е не само добро за отслабване, но и за подобряване на вашето сърдечно-съдово здраве.

6. Елиптична тренировка – 335 калории

Елиптичните машини осигуряват добър начин за упражняване на цялото тяло. Този вид тренировка оформя както долната част на тялото (прасци, бедра, седалищни мускули), така и горната (ръце, гръб и гръдни клетки).

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *