Партньор на Проватон
 Внимание: Тези 7 неща вредят на секса

Внимание: Тези 7 неща вредят на секса

Сподели в

1. Aлкoхoл

Много хора се заблуждават, че алкохолът помага при секса, но това не е така. Една чаша наистина може да ви направи по-разкрепостени, особено ако сте по-притеснителни. Но да знаете, че алкохолът няма да ви направи секс богиня, ако не сте настроени за интимни закачки.

Много зависи какво и в какви количества пиете. Алкохолът води до силна депресия. При жените, които пият алкохол често липсва естествена смазка, заради обезводняването на организма, както и заради притъпяването на физическите усещания.  Има голяма вероятност да ви е трудно да стигнете до оргазъм, така че ако либидото ви не е наред по-добре се откажете от консумацията на спиртни напитки.

2. Cтрec

Депресията и стресът не влияят добре на хормоналните ви нива. При стрес организмът отделя кортизол и адреналин (хормони). Високото ниво на кортизол влияе зле на сексуалното влечение. Мозъкът отказва да мисли за възпроизвеждане, защото смята, че тялото ви е в опасност. Това е характерно както за жените, така и за мъжете. Стресът води до стесняване на артериите и намалява кръвоснабдяването, което води до проблеми с ерекцията.

3. Нeдocпивaнe

Един от най-полезните навици за човека е 8-часовия сън. Недоспиването води до понижаване на тестостерона в кръвта и намалява сексуалното желание. Ако вечер не се чувствате добре, променете графика си за секс и го правете сутрин. Ще се изненадате, колко е приятен сутрешният секс.

4. Лeкaрcтвa 

Има лекарства, които водят до нежелание за секс. Преди да приемете определено лекарство, проверете страничните ефекти и най-вече дали води до понижаване на сексуалната активност.

5. Цигари

Както знаем пушенето на цигарите уврежда белите дробове, дихателната система и като цяло вреди на целия ни организъм. Мъжете, които пушат са застрашени от проблеми с ерекцията. По-трудно е да получат ерекция и да я запазят , защото тютюнопушенето води до освобождаване на адреналина и други вещества, които влияят на кръвоотока. Колкото по-малко кръв достига до пениса, толкова по-рядко ще има ерекция. Цигарите заемат първите места сред риска от еректилна дисфункция.

6. Пoрнo 

Порно филмите би трябвало да ни повдигат желанието за секс. Всъщност мозъкът ни избира най-лесния път за постигане на удоволствие. Ако се пристрастите към порното, мозъкът ви ще приеме секса с партньор като досадно занимание. А и порнографията води до неверни представи и така истинският секс ви се струва скучен и не надминава очакванията ви.

7. Coциaлни мрeжи

Смартфонът е като трети човек в една връзка. Има много двойки, които признават, че социалните мрежи са разрушили сексуалния им живот. Най-често потърпевши са младите, които постоянно са онлайн. На това мнение са и много лекари. Ако сте постоянно на линия и не спирате да общувате с голям брой хора, вие натоварвате нерваната си система, отдалечавате се от реалния живот и отделяте цялото си внимание на виртуалния свят. Случвало ли ви се е по време на секс да си мислите за снимката, която сте качили и колко лайка ли е събрала? Спирали ли сте секса, когато получите съобщение по месинджъра? Това което трябва да направите е да спрете използването на смартфони и компютри поне час преди лягане.

От Dnesplus.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *