Партньор на Проватон
 Варненски морж топна 11-месечната си внучка в морето

Варненски морж топна 11-месечната си внучка в морето

Сподели в

Дивият дядо е професионален водолаз

Момиченце на 11 месеца се оказа най-малкото дете, което беше потопено в леденото Черно море вчера. Именичката Йолислава влезе във водата заедно с дядо си Йордан. Йолислава е закърмена с морето. Дядо й Йордан е ръководител на нещатна водолазна група към военна полиция. И макар досегът с ледената вода първоначално да я разсърди, не го прие особено трудно.

„Това е полезно за тяхното каляване. Организмът става по-здрав, за кръвообращението й“, казва майката Валентина Драгова. Дали Йолислава ще тръгне по стъпки на дядо си – времето ще покаже, но за Йордан и неговата водолазна група, плуването в леденото море не е събитие, а ежедневие.

„Нашата група 365 дни поддържа бойна готовност. Така че независимо от метеорологичните условия, ние трябва да сме готови да изпълним задачите“, казва той. „Усещането е много приятно, пожелавам на всички граждани през новата година да са живи и здрави и по-често да слизат до морето, да влизат, защото това е здраве“, каза сержант Цветелина Христова от Военна полиция – Варна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *