Партньор на Проватон
 Oпашки пред Бюрото по труда във Варна

Oпашки пред Бюрото по труда във Варна

Сподели в

Във Варна има сериозен ръст на безработицата от началото на пандемията. След края на лятото, когато много сезонни работници бяха освободени по-рано, безработните станах още повече.

Статистиката сочи, че за септември и октомври, хората останали без работа във Варна са 7500, което е с 3000 повече в сравнение със същия период на 2019 година.

От месеци насам, дълга опашка от чакащи се извива всеки ден пред централния офис на Бюрото по труда във Варна. В момента там се регистрират основно хора, работили в сферата на хотелиерството, ресторантьорството, търговията и услугите, които са сред най-засегнатите от ковид-кризата.

Сред чакащите за регистрация има и немалко бивши кондуктори от градския транспорт във Варна, които от 1-ви януари останаха без работа след въвеждането на автоматизираната билетна система.

Агенция по заетостта напомня, че заявленията за получаване на обезщетения за безработица, както и за регистрация в Бюрото по труда, могат да се подават по електронен път на сайтовете на НОИ и Агенцията по заетостта. Въпреки това много от хората предпочитат да се регистрират на място.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *