Партньор на Проватон
 Различната страна на 2020 г.

Различната страна на 2020 г.

Сподели в

Хубавите неща, които се случиха в тази тежка година…

Изминалите 12 месеца бяха тежки за всички ни. 2020 година ще бъде помнена дълго, а последиците от случилото се през този период тепърва ще се изправят пред нас.

Но както животът иронично ни учи често, в трудните моменти могат да изпъкнат много позитивни неща, които някак са оставали невидими за нас в безпроблемните дни. През 2020 г. се случиха и хубави неща. Washington Post и други световни издания и медии се съсредоточиха върху тях и ни ги изтъкнаха, в случай, че сме ги пропуснали. Ето някои от тях:

Някои от най-престижните спектакли и театри станаха достъпни за всички с достъп до интернет. Болшой Театър излъчи за пръв път в историята си цяла програма от най-добрите си спектакли в YouTube. Наистина бе прекрасно да гледаш най-добрите балетисти от уюта на дома!

Отвори се възможност да прекараме повече време със семействата си.

Според експертите младата певица Дуа Липа е „спасила поп музиката“, с пускането на албума си Future Nostalgia по време на изолацията. Той постави рекорди в световен план по слушаемост в Spotify. „Пуснах албума си по-рано за хората, те имат нужда от нея!“, каза певицата тогава.

Хората преоткриха удоволствието от домашно приготвената храна и готварските занимания. В социалните мрежи се раздвижиха активно различни готварски блогове с рецепти.

На 25 август Световната здравна организация съобщи новината, че за пръв път от 2016 г. в Африка не са регистрирани нови случаи на полиовирус. Това носи малко надежда, макар и там да продължават да съществуват други опасни вируси.

Тази година рязко преобърнахме приоритетите и ценностите си. Научихме, че няма по-важно от здравето – физическото и психическото, като последните 12 месеца застрашиха и двете. Сега хората започнаха да обръщат повече внимание на начина си на живот, храната и спорта.

Излязоха много невероятни сериали в платформите Netflix и HBO GO, които си струва да се гледат. („The Queen’s Gambit“, „Короната“, „Емили в Париж“, „The Undoing“, „Mrs. America“и др.)

По време на изолацията се появи нещо като „звезден бейби бум“. Много знаменитости разшириха семействата си с ново бебе, а други обявиха, че очакват такова.

Tik-Tok се превърна в една от най-сериозните социални платформи, защото повече от всякога хората искаха да танцуват и да излъчват и привличат позитивна енергия.

Съвременните технологии се оказаха решение за много проблеми. Хората започнаха да сключват брак и през апликацията Zoom. Нищо не може да спре любовта!

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *