Партньор на Проватон
 ЕДНА КНИГА, КОЯТО ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ СЪДБАТА СИ!

ЕДНА КНИГА, КОЯТО ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ СЪДБАТА СИ!

Сподели в

Силата на волята е биологичен инстинкт, а не липсваща добродетел! Знаем ли как да го освободим, за да се справяме с вредните си навици, да спрем да отлагаме важните задачи и да следваме истинските си цели?

„Силната воля е способна да измени дори линиите на нашите длани!“ Жан Кокто

Знаем ли наистина какво стои зад вълшебната думичка „воля“, на която възлагаме толкова надежди? Дали не я слагаме в графата с „висши добродетели“, които за съжаление ние не притежаваме? Дали заради погрешното си схващане за волята не се въртим в омагьосания кръг „усилие – провал – ново усилие – отчаяние“?

Д-р Кели Макгонигъл, здравен психолог, изследовател и преподавател в Станфордския университет, ни дава отговорите на тези въпроси.

След като години наред наблюдава как хората се борят със себе си, за да променят мислите, емоциите, телата и навиците си, тя стига до извода, че погрешните им представи за волята до голяма степен саботират успеха им и им причиняват допълнителен стрес.

Опирайки се на най-новите и авангардни изследвания в областта на психологията, невронауката, икономиката и медицината, д-р Макгонигъл създава курса „Наука за силата на волята“ – един от най-популярните курсове в „Станфорд“, чиято основа обогатява с безценен практически опит и превръща в книга.

„Инстинктът на волята“ е първата книга, която обяснява научно какво точно е волята, как работи и защо е толкова важна днес. Безценен пътеводител за всеки, който някога се е борил със своите пристрастености, вредни емоции, липса на мотивация и разбира се, с безкрайните изкушения на съвременния свят.

„Ако искаме да подобрим живота си, възпитаването на силна воля е добро начало. И за да го постигнем, ще се наложи да поискаме малко повече от стандартно оборудваните ни мозъци. Затова нека да видим с какво си имаме работа.“

По един изключително разбираем и увлекателен начин авторката ще ви въоръжи с безценно познание за собствения ви волеви ресурс и ще ви помогне да владеете по-добре всеки аспект от живота си. Ще ви научи на полезни практики и стратегии, за да се справяте с ежедневните предизвикателства и да управлявате желанията и чувствата си така, че да работят във ваша полза.

От книгата ще разберете още:

– че силата на волята е реакция на ума и тялото, а не добродетел; тя е биологичен инстинкт, който ни пази от самите нас;

– че предизвикателствата за волята са вътрешен конфликт между две различни наши самоличности;

– че прекомерният самоконтрол може да бъде вреден за здравето;

– защо увереността в добродетелите ни е най-краткият път към порока;

– кои са „вълшебните хапчета“ за по-силна воля и кои са най-големите врагове на самоконтрола;

– защо бъркаме желанието с щастие и как търговците използват тази заблуда на мозъка, за да ни манипулират;

– как негативните емоции ни подтикват към изкушенията и защо е по-добре да спрем да гледаме вечерните новини;

– волята, както и изкушенията са заразни;

– защо потискането на мислите и желанията не върши работа, а напротив, те се връщат при нас като бумеранг.

„Всички сме родени с воля, но някои я използват повече от други. Хората, които имат по-добър контрол върху вниманието, емоциите и действията си, се справят по-добре във всяко отношение.

Те са по-щастливи и по-богати. Любовните им връзки са по-удовлетворяващи и по-дълготрайни. Те печелят повече пари и напредват повече в кариерата. По-добре се справят със стреса, излизат от конфликти и преодоляват нещастията. Те дори живеят по-дълго.

Когато я съпоставим с другите човешки добродетели, волята заема първото място. Самоконтролът е по-добър критерий за академични заложби, отколкото коефициентът на интелигентност, по-решаващ за ефикасното лидерство от харизмата и по-важен фактор в брака от емпатията (да, тайната на стабилния брак е в умението да си държиш устата затворена).“

„Инстинктът на волята“ – световен бестселър, издаден на 28 езика! Една книга, която ще ви помогне да управлявате съдбата си!

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *