Партньор на Проватон
 Как да печелите от социалните медии без да си губите времето

Как да печелите от социалните медии без да си губите времето

Сподели в

Социалните медии могат да изградят бранд или да съсипят човек. Успехът се крие в това да намерите най-добрите попадения и категорично да отхвърлите лошите. Намерете онова, което наистина ви отличава и правете само него. С фокусирано и целенасочено мислене успехът е възможен, пише авторът на Forbes Джоди Кук. Тя дава няколко насоки за използване на социалните мрежи, които може да ви донесат пари.

Не губете време

Определено, преднамерените действия, а не безмисленото скролване, ще ви донесе висока възвръщаемост. Не бъркайте заетостта с ефективността в социалните медии. Без ясна цел ще загубите време и енергия и в крайна сметка няма да има какво да покажете на аудиторията.

Използвайте времето си пълноценно. Трябва да знаете каква е целта на активност във всяка платформа. Обръщайте особено внимание на това кога скролвате и проверявате, вместо да публикувате и да ангажирате. Следвайте възможно най-малко хора, преглеждайте новинарския поток рядко. Ограничете времето си в социалните мрежи, за да увеличите максимално производителността.

Излезте от платформата винаги, когато не публикувате, така че да не се изкушавате да се регистрирате някъде. Изключете известията, за да не да прекъсват деня ви. Прекратявайте всеки нерелевантен акаунт и подредете профила си. Използвайте функцията „заглушаване“ на Twitter и Instagram. Изхвърлете всичко, което не е вдъхновяващо или пряко свързано с вашата марка. Отървете се от всичко несъществено, за да освободите място за важните неща.

Направете план

Направете план какво искате да постигнете в социалните медии и го поддържайте възможно най-прост. Поставете по една цел за всяка платформа и си гарантирайте, че всяко действие, което предприемете, допринася за крайния успех. Бъдете експерт, генерирайки уеб трафик, отговаряйки на запитвания, останете в съзнанието на хората или добавяйте стойност. Бъдете, колкото се може по-подредени и последователи, за да запазите фокус.

Използвайте основна стратегия. Изберете най-подходящия си профил и работете с него. Проектирайте съдържанието си за тази платформа и преместете останалото надолу по линията. Направете своя седмичен план за действие за тази платформа и измерете всеки показател. Задайте целта на всяка платформа и се уверете, че тя е ясна. Насочете съответно аудиторията си и избягвайте да ги обърквате. Ако искате те да се присъединят към вас някъде другаде, кажете им го многократно. Ако искате да чуете нещо от тях, питайте. Ако сте там, по-скоро да покажете своя бранд, отколкото да отговаряте на въпроси, то тогава не се отклонявайте от плана си.

Бъдете продуктивни

Погледнете всичко, което правите, и разберете кои задачи трябва да свършите сами. Какво можете да делегирате и какво можете да автоматизирате. Използвайте Zapier, Mailchimp и ContentCal като ваши надеждни съюзници. Планирайте и автоматизирайте и оставете нещата да работят. Не правете нищо, което един робот може да свърши.

Всеки човек, когото изненадате или зарадвате, може да се превърне в бъдещ супер фен. Отговаряйте с доброта, завържете дискусия, кажете „благодаря.  Опитайте се да изкарате вашите последователи от социалната мрежа. Комуникирайте с тях чрез различни канали.

Интересувайте се от вашите фенове. Нека ви разкажат за себе си. Бъдете там, за да служите, а не да промотирате. Осъществявайте връзки и приятелства в с дългосрочен план. Следвайте вашите последователи. Помнете какво ви казват.

Бъдете постоянни

Изберете честота на активност, която ще можете винаги да поддържате. Разработете модел и се придържайте към него, независимо какво се случва. Публикувайте по едно и също време всеки ден, без изключение.

Разработете реклами и ги пуснете. Тествайте и повтаряйте, докато не напипате правилния модел. Систематизирайте подхода си и продължавайте да се разраствате. Добавете бюджет към това, което работи, и поставете на пауза това, което не. Платете за игра, но играйте, за да спечелите. Прилагайте проверка, подобна на ястреб, към всеки показател. Знайте откъде идва всичко.

Вие печелите в социалните медии, взимайки най-доброто. Можете да изградите аудитория и да развиете бизнеса си, без да се пристрастявате. Да споделите съобщението си и да добавите стойност, без да продавате. Да развивате връзки и да укрепвате мрежата си, без да пренасочвате. Фокусирано и кристално ясно разработете плана си и след това се придържате към него. Махнете всичко, което не е подходящо. Наблюдавайте как се издигате без да губите много време.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *