Партньор на Проватон
 2020 г. в 10 изречения: Иван Портних, кмет на Община Варна

2020 г. в 10 изречения: Иван Портних, кмет на Община Варна

Сподели в

2020 година може да бъде събрана и в няколко думи – пандемия, кураж, медицина, предизвикателство, дисциплина, отговорност, доброволчество! Благодаря на всички варненци, които всеотдайно се борят с болестта на първа линия – на лекарите, медицинските сестри и санитарите, на социалните работници, учителите, културните дейци, на полицаите и доброволците! На хората, които отговорно спазват противоепидемичните мерки!

Заедно ще се справим! 2020 година бе по-различна за Варна, но това не спря развитието на града. Приехме икономически мерки в помощ на гражданите и бизнеса, успоредно с това продължихме да работим. Завършихме много проекти – готови са пречиствателната станция за отпадни води в курорта „Златни пясъци“, модерното рибарско пристанище в Аспарухово, два нови спортни комплекса във Владиславово и Виница. Завършихме мащабни ремонти на училища и детски градини, построихме нова сграда на ДГ „Иглика“, започнахме ремонт на две детски ясли.

Изграждаме нови паркоместа в междублоковите пространства, проведохме залесителни кампании. Влизаме в 2021 година с надеждата да е по-добра! Да донесе здраве и повече спокойни дни за всички. Имаме финансова подкрепа от правителството, което осигури близо 40 млн. лв. за града, от които 31,2 млн. лв. за изграждане на 12 нови сгради и пристройки на училища, детски градини и ясли. Други 8 млн. лв. са за благоустрояване на „Кайсиева градина“.

Предстои развитие на икономическата зона, на изпълнението на мащабни инфраструктурни проекти. Нека с нова енергия да продължим да работим за Варна.

ВАРНА новини

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

1 Comment

  • Браво на най успешният кмет на Варна.Не знам до сега някой преди него да е направил и четвърт за града колкото той.Варна се променя осезаемо.Адмирации.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *