Партньор на Проватон
 Разрешиха заменка на терен на ул. “Македония” във Варна за голям апартамент

Разрешиха заменка на терен на ул. “Македония” във Варна за голям апартамент

Сподели в

И двата имота се намират в район „Одесос“

С правителствено решение се дава съгласие за замяна на недвижим имот на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД, гр. Варна с друг – собственост на „Казаков инвест“ ЕООД. И двата имота се намират в район „Одесос“ в гр. Варна.

Имотът на ВиК дружеството представлява незастроен терен на ул. „Македония“ № 12 с площ 201 кв. м, който не се използва ефективно. Той ще бъде заменен за апартамент с площ 143,19 кв. м, разположен на шестия етаж в сграда на ул. „Рали Мавридов“ № 30.

ВиК Варна е търговско дружество от системата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството с 51 % държавно участие в капитала и 49 % общинско участие, представлявано от общините на територията на област Варна. Съгласно разпоредбите на Закона за приватизация и следприватизационен контрол за разпореждане с недвижими имоти на дружеството е необходимо решение на Министерския съвет по предложение на органа, упражняващ правата на собственост в капитала.

За вземане на решение за замяна на имотите ще бъде проведено общо събрание на съдружниците на „ВиК – Варна” ООД, а замяната ще бъде на база определени от независим оценител пазарни цени.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *