Партньор на Проватон
 Новата зала на Първа езикова гимназия спечели национално отличие

Новата зала на Първа езикова гимназия спечели национално отличие

Сподели в

Новата зала за културни събития на Първа езикова гимназия във Варна спечели награда в националния конкурс „Сграда на годината 2020“, категория „Проекти, свързани с развитието на градовете – градска среда и култура“. Проектът е дело на Е-Арх Студио, арх. Мартин Христов, арх. Галина Балева, възложител е Първа езикова гимназия, а финансирането на стойност 1,3 млн. лв. е осигурено от Община Варна. Изпълнител на обекта е „Стройкомерс“ ЕООД.

Мотивите за отличието са: поощряване на инвестицията на общините и държавата в културни и образователни проекти, както и постигнати отлични показатели за акустика на сградата със сравнително малък бюджет. Залата е с капацитет от 379 места, с осигурени условия за достъпна среда. Конструкцията на новата част е метална и е изградена върху съществуващо бетонно полуподземно тяло със складови помещения.

Национален конкурс “Сграда на годината” се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп, под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Той се осъществява с подкрепата на индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството в България – УАСГ, КСБ, КАБ, КИИП, БААИК. Учреден през 2002 година, конкурсът е най-популярното и престижно събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *