Партньор на Проватон
 Уникален! “Владиславово” може да се гордее с новия си спортен комплекс!

Уникален! “Владиславово” може да се гордее с новия си спортен комплекс!

Сподели в

“Владиславово” може да се гордее с новия си спортен комплекс, който е уникален.

Макар, че все още не е пуснат официално в експлоатация, той се превръща в притегателно място за все повече жители на квартала, които спортуват на пистата и на открития фитнес.

Комплексът определено може да претендира за най-модерния във Варна.

“Като детенце ми е. Помня как чертах на кмета Иван Портних картинки и мечтаех да го видя един ден завършен. Ето, че този ден дойде. Остава да бъде пуснат и официално в експлоатация”, коментира за медията ни Николай Костадинов, кмет на район “Владиславово”.

Както вече стана известно, спортната зала към комплекса ще разполага с над 400 места за посетителите и по мащаби се явява втората Спортна зала във Варна с разгърната застроена площ от над 1000 кв.м. Под залата има подземен паркинг.  Паркоместа са предвидени и около залата, като общият брой на местата за паркиране ще бъде за около 100 автомобила.

Вътре в самата зала има санитарни помещения, съблекални, бани, тоалетни, складова база, както и кафе-клуб. Самото спортно съоръжение на комплекса  разполага с игрище за футбол със стандартни размери, покрито с изкуствена трева. Отделно са оформени две по-малки игрища за футбол на малки вратички. Има комбинирани игрища за волейбол и баскетбол и комбинирано игрище за тенис на корт. Отделно от това комплексът разполага и с професионален тенис корт. Според проекта е оформена алея за бягане и ролери около всички съоръжения. Изградени са зона за отдих, стрийт фитнес, сцена на открито, писти за спринтови дисциплини, аматьорски скейт парк, външна кафе-сладкарница в зоната на спортния комплекс.

Срокът за завършването на комплекса по проект бе до края на 2020 г. и той е спазен, въпреки кризата заради пандемията.

“Мащабният проект е реализиран върху площ от 38 дка, а за осъществяването му имахме изключителната подкрепа на общинската администрация в лицето на кмета на Варна Иван Портних, за което искам да изразя своята благодарност”, допълни Николай Костадинов.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *