Партньор на Проватон
 Общинските съветници от БСП: Бюджет 2021 на Варна трябва да е антикризисен и повече от всякога социален

Общинските съветници от БСП: Бюджет 2021 на Варна трябва да е антикризисен и повече от всякога социален

Сподели в

Всички политически групи ускорено трябва да започнем обсъждане на новия бюджет, който следва да е различен, антикризисен и повече от всякога социален. Бюджет 2021 трябва да бъде прецизно планиран и да отговори както на обществените необходимости, така и на очакванията на варненския  бизнес, за който истинската подкрепа е единствената възможност за оцеляване.

Това се казва в изпратена до медиите позиция на групата общински съветници от “БСП за България” в Общински съвет – Варна относно изготвянето на бюджет 2021 г.

Ето и пълния текст на позицията:

Ние, общинските съветници от групата на коалиция „БСП за България“ в Общински съвет – Варна, сме убедени, че във време на пандемия, когато са подложени на изпитание функционирането на основни държавни системи и техните възможности е нужно своевременно да помислим за адекватни управленски решения, с които да бъдем полезни за нашите съграждани.

За  съжаление на последната сесия на Общинския съвет отново видяхме, че истинските градски проблеми не са на дневен ред, а властва политическият егоцентризъм на управляващото мнозинство, от който прозира управленска некомпетентност, доказателство за което са  гласуваните нови кредити за потъналия “Градски транспорт” и персоналните апетити за овладяване на общинската икономика.

Време е да се прояви политическа прозорливост, чрез която да направим така, че следващата година да е по-добра за Варна.

На мнение сме, че най-важният инструмент за постигане на тази наша цел е БЮДЖЕТ 2021, който трябва да бъде прецизно планиран и да отговори както на обществените необходимости, така и на очакванията на варненския бизнес, за който истинската подкрепа е единствената възможност за оцеляване.

Затова ние, съветниците от БСП, считаме, че е настъпило времето заедно всички политически групи ускорено да започнем обсъждане на новия бюджет, който следва да е различен, антикризисен и повече от всякога социален.

Апелираме към кмета и  администрацията му за ускорени темпове в подготовката на бюджет 2021 и предоставяне на повече възможности за обсъждане и предложения от различните политически групи, граждански и професионални организации.

Нека бъде чут гласа на агонизиращия варненски бизнес и мерките на бюджета да бъдат съставка от лекарството за изцелението му.

Нека направим така, че новият бюджет на града ни да бъде формиран по нов, прозрачен начин, да бъде отражение на основните антикризисни COVID нужди, да бъде бюджет на новото здраво начало, а не на досегашното задкулисие.

Време е ние всички общински съветници заедно с повече позитивизъм и прагматизъм, загърбили политическия негативизъм и противоборството да изработим своевременно правилният антикризисен бюджет, нека чрез този бюджет съгражданите ни повярват, че по Коледа стават чудеса.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *